Home

VESTI

Novi album Sajsi MC – Daleko je Dizni

No Comments Albumi

Novi album Sajsi MC - Daleko je DizniOd danas možete preuzeti pesmu BMX sa novog albuma Sajsi MC samo na MTV-ju.

Ivana Rašić (Sajsi MC) diskografski je debitovala sa svojim sastavom pre godinu dana. Već je tada povremeno nastupala solo, prezentujući pesme koje su daleko ubitačnije i kučkastije od onih koje je radila u grupi. Ivanina ekspresija na albumu „Daleko je Dizni“ dolazi do punog izražaja.

 

Biti ravnopravna u surovom hip-hop društvu podrazumeva da moraš da imaš jak stomak, tvrde zube i ogromna muda. Sajsi MC ni u jednom trenutku neće dozvoliti da bude žrtva, niti će pokleknuti pred izazovima ulice.

 

Ona uzvraća istom merom koristeći svoj seksipil kao paravan za energično i često nekontrolisano verbalno prepucavanje.

„Daleko je Dizni“ je album koji će mnogi mrzeti, možda zato što ga nije odrepovao muškarac, ali sigurno zato što je to učinila žena i to još „klinka, šta ona zna?“.

 

 

Novi album Sajsi MC - Daleko je Dizni

Novi album Sajsi MC – Daleko je Dizni

 

 

Ono što Rašićeva zasigurno „zna“ jeste kako se preživljava u velikom gradu izložen iskušenjima. Ona nije gangster, ali zna da takvi ljudi kroje sudbinu svima pa i državi. Ona nije "kurva", ali zna da se devojčice prodaju preko Facebooka. Nije ni narkomanka , ali zna da je grad pun svega i svačega…

 

Sajsi MC zna isto što i mi, ali svoje misli ne stavlja u rukavice niti filozofske celine zamarajući druge i sebe bujicom (duboko)misaonih rečenica. Rašićeva govori jezikom ulice i tim slengom fantastično barata i vešto manipuliše likovima sa kojima se susreće u svojim tako realističnim avanturama.

Svaka od pesama može da bude odlična startna pozicija za neku od epizoda ove atraktivne strip-junakinje. Ona je živopisna i ubedljiva i nadahnuta. Priča napuklim glasom, nepogrešiva je i jasna u izgovoru, a teme i situacije kojima barata čine ovu „džiberku“ najperspektivnijim srpskim modernim stihotvorcem i to sa svim vulgarnostima, narko-aferama, dosadnim iživljavanjima ili brutalnim orgijama.

 

Sajsi MC je za svoj debi solo album izabrala najoptimalniju moguću hop formu. Mojne Selekta kao tvorac savršenih matrica i Tijana Rašić (Šveca Rispek) odlična su i sasvim dovoljna podrška koja sjajno prati njen furiozni reperski tempo. Srpska hip-hop scena najvitalniji je deo savremenog domaćeg rokenrola. Možda i zato što se mladom čoveku obraća na način koji on razume. Hip-hop mora da bude direktan, surov, iskren, ogoljen, savršeno jasan i poželjno brutalan.

 

Sajsi MC zadovoljava sve te kriterijume i svesno provocira „poganim jezikom“ i „bolesnim temama“ i to na način na koji ni jedan muški domaći reper do sada nije uradio.

Vreme je da joj "muška ekipa" ukaže počast, džentlmenski skine kapu i čestita na srčanosti i hrabrosti. Kraljica je preuzela tron.

 

 

 

 

Izvor:

mtv.rs