Home

VESTI

Night Shift – “Bez zaklona”

No Comments Albumi

Night Shift - "Bez zaklona"Od 13. Oktobra u prodaji je novi i dugo ocekivani multimedijalni album grupe Night Shift 'Bez zaklona'.

 

Ime albuma – ‘Bez zaklona’ simbolično predstavlja situaciju u kojoj smo se svi našli, pre ili kasnije, kada smo bili povredjeni ili razočarani od strane osobe koju smo voleli, u koju smo imali beskrajno poverenje i koja nam je bila štit od svih loših stvari koje su nam se dešavale, ali šta raditi kada osoba koja treba da vas štiti i njena osećanja ili dela postanu nesto od čega je potreban zaklon?

 

Sa druge strane, ‘Bez zaklona’ simboliše i našu spremnost da o tim emocijama govorimo, napišemo pesme, i da bez maske nepovredivosti ispričamo priče o onom što nas je bolelo ili radovalo i na kraju oblikovalo u ljude kakvi smo sada.

Ceo album je put kroz emotivna stanja u kojima smo se nalazili tokom svog postojanja i predstavlja zbir stranica ‘knjige zivota’, te je logično da se sa čitanjem krene od prve strane. 

 

Night Shift - "Bez zaklona"

 
Prvo pitanje koju nam muški fanovi postave je: Zašto smo toliko morali da čekamo da novi album ugleda svetlost dana? Brojni razlozi mogu se svesti u jedan ključni: nismo želeli da pravimo kompromise po bilo kom pitanju. Sve pesme su autobiografske, pisane iz različitih epoha naših života. Po prirodi perfekcionisti, potrošili smo dosta vremena da ih uobličimo i dobijemo baš onakav zvuk i emotivnu patinu kakvu smo želeli. Izgleda da je trebalo baš ovoliko vremena da te numere sazreju, ali zato danas imamo album kojim se ponosimo i koji nam, svaki put kada sviramo pesme sa njega omogucava da prozivimo neke dinamične trenutke naših života.

Ženski deo publike se identifikuje sa albumom skoro trenutno i ne postavlja nam nijedno pitanje, osim gde može da nas vidi uzivo! Moram da priznam da su devojke mnogo brže od muškaraca u shvatanju da je bit ovog albuma u emocijama, ne u samoj muzici, da je muzika u ovom slučaju samo medij kojim se otvaramo i puštamo da srce peva svoje priče. Neretko se dogodi da već prilikom prvog slušanja pesama poteku suze, što mi je zaista najbolji znak da su nas razumele, osetile ono o šemu pevam i da je naša poruka prodrla do njih i podsetila ih na iste situacije u kojima su i same našle.

Prvi singl sa novog albuma je “Snovi”, pesma za koju je snimljen spot koji se takođe može naći na izdanju. Planiramo da snimimo barem jos 3 spota, a ne bi nas iznenadilo ni da se sve pesme pojave u formi video klipa.