Home

VESTI

Na jesen novi Električni orgazam

No Comments Albumi

Na jesen novi Električni orgazam

Rok sastav Električni orgazam ove godine obeležava tri decenije postojanja, a u septembru će objaviti novi album "To što vidiš to i jeste".

Bend frontmena Srđana Gojkovića-Gileta povodom novog izdanja održaće na jesen promotivni koncert u Domu omladine Beograda (DOB), koji je i izdavač "To što vidiš to i jeste", dok će "prijatelj albuma biti Telekom Srbija".

"Jedan od najznačajnih nju vejv i rok bendova beogradske scene Električni orgazam proslaviće 30 godina novim studijskim albumom sa sedam novih pesama, a producent je Vojislav Aralica", saopštio je DOB.

 

Gojković je ranije rekao agenciji Beta da je prvobitan plan da album izađe ovog proleća i da će na njemu po prvi put kompozitorske dužnosti podeliti sa gitaristom Branislavom Petrovićem-Bananom i klavijaturistom Ljubomirom Đukićem-Ljubom.
"Mislim da će biti bitno drugačiji od svih albuma 'Orgazma' do sada. Pomešale su se prva faza benda, u kojoj su Ljubine klavijature bile dominantne i ovoga što je došlo posle 'Distorzije', kad je Banana bio glavni. Njih dvojica su napravili novi spoj i kvalitet koji bend do sada nije imao", rekao je Gojković.

 

 
Na jesen novi Električni orgazam
Na jesen novi Električni orgazam
 

"To što vidiš to i jeste" biće prvi studijski album Električnog orgazma još od "Harmonajzera" iz 2002. godine, i prvi na kome svira povratnik Đukić, koji je sa matičnim bendom poslednji album "Kako bubanj kaže" snimio još 1984. godine.

Električni orgazam osnovan u januaru 1980. godine, ubrzo je sa Idolima i Šarlo akrobatom snimio zajednički album "Paket aranžman" (1981), koji ih je ustoličio kao ključna imena beogradskog novog talasa.

Gojkovićev bend je menjajući postave i stilove snimio hvaljene albume "Distorzija" (1986), živi "Braćo i sestre" (1987) i "Zašto da ne" (1994), a najveći uspeh su postigli hitom "Igra rokenrol cela Jugoslavija" (1988).

 

 

 

 
 
Izvor:
Beta