Home

VESTI

Morcheeeba izdala novi album

No Comments Albumi

Morcheeeba izdala novi album: "Blood Like Lemonade"

Novi materijal Morcheebe je na ovom albumu ponovno obogaćen glasom pevačice Skye Edwards. Jedinstvena Sky vratila se Paulu i Rossu Godfreyu kako bi snimili još jedan album u 15 godina dugoj karijeri grupe Morcheeba.

U medjuvremenu Sky se oprobala u solo karijeri, a pevačice koje su došle u Mocheebu posle nje, ipak nisu zadovoljile visoke kriterijume ostatka grupe.

 

Godinama su tražili ovaj album – oslanjajući se na zvuk njihovih ranijih klasika poput 'Who Can You Trust?' i "Big Calm'" i napokon su uspeli da im pronađu dosledne naslednike.

"Uvek smo mislili kako ćemo ponovno raditi sa Skye. Kada smo napravili prva četiri albuma, znali smo da je to magična formula. Nakon nekog vremena smo poželeli pauzu, Sky je želela da snimi svoj solo album jer rad u grupi može biti malo ograničavajući. Pre šest meseci sam došao kod nje u London, predložio joj da se ponovno okupimo i razgovarali smo o novom albumu" – rekao je Ross, napominjući kako se Sky svidela ideja i neke stvari koje su Paul i on već napisali, hemija se ponovno dogodila, a rezultat je ovaj odličan album. 
 
 
Morcheeeba izdala novi album: "Blood Like Lemonade"
Morcheeeba izdala novi album: "Blood Like Lemonade"
 
 
"Na solo albumima sam sama pisala tekstove, a kad sam u Morcheebi, samo trebam da napravim melodiju u čemu sam zaista dobra, a stihove prepuštam Paulu. Ponekad me pita kako vizualizujem pesmu, imam li neku priču i onda on napiše stihove vezane uz priču" – kaže Skye.
Album je najavljen pesmom Even Though. Pesma je inspirirana intervjuima astronauta, a zvuk disanja u pesmi je zapravo disanje astronauta u svemirskom skafanderu.

Tracklist:
* Crimson
* Even Though
* Blood Like Lemonade
* Mandala
* I am The Spring
* Recipe for Disaster
* Easier Said Than done
* Cut to the Bass
* Self Made Man
* Beat of the Drum

 

 

 

 

Izvor:
Happynovisad.com