Home

VESTI

Izašao boks set Bajage & Instruktora

No Comments Albumi

Izašao boks set Bajage & InstruktoraPromocija boks seta u izdanju PGP RTS sa četiri prva albuma Bajage i Instruktora održana je u holu Radio-televizije Srbije u prisustvu Momčila Bajagića- Bajage, svih članova benda Instruktori i pred oko 100 predstavnika sredstava javnog informisanja.

U dobroj atmosferi i uz muziku sa albuma Pozitivna geografija, Sa druge strane jastuka, Prodavnica tajni i Jahači magle, kao i snimaka sa koncerta povodom 25 godina rada ovog benda, prisutnima su se obratili Momčilo Bajagić-Bajaga i PR menadžer RTS Duška Vučinić Lučić.

 

Zaista se radujem ovom remasterizovanom izdanju četiri prva albuma, istakao je Bajaga na početku obraćanja.

Ovo je poduhvat koji smo čekali i dočekali. Prvi album je najlakše napraviti, jer ako za prvi nemaš ideja, nećeš ih imati ni na sedmom. U principu ne bih ništa menjao od mojih snimaka. Ono što mi se ne dopada, ne znam kako bih sada uradio bolje, istakao je Momčilo Bajagić-Bajaga.

 

 

Izašao boks set Bajage & Instruktora

Izašao boks set Bajage & Instruktora

 

“Pozitivna geografija”, po rečima samog autora, je album koji predstavlja pravu sliku tog vremena. “Sa druge strane jastuka” ima pravi naziv albuma koji može da poveže i same pesme. Pesma "Zažmuri' je, po oceni Bajage prva pesma sa kojom je bio potpuno zadovoljan atmosferom. Album "'Jahače magle” je sniman ukupno 500 sati, sa tada najboljim zvukom i donosi ogromnu popularnost bendu sredinom 80-tih.

 

“'Prodavnica tajni” je statistički jedan od najboljih albuma s obzirom da se sa njega sve pesme i danas čuti na koncertima ovog benda.

Bajaga i Instruktori su ispisali stranice istorije muzike na prostorima nekadašnje Jugoslavije i saradnja koju PGP RTS ima sa ovim bendom vremenom samo postaje jača i verujemo sa vremenom uspešnija i uz jednu posebnu notu s obzirom na godine zajedničkog rada-istakla je Duška Vučinić Lučić.

 

Prvi put na CD našle su se pesme iz 1984, 1985,1986 i 1988 godine koje i danas sa istom radošću slušamo.

Ovaj poduhvat je naišao na pozitivan odnos u javnosti, a muzika koju Bajaga emituje u svima nama budi lepe i dobre uspomene. Verujem i na dalje.