Home

VESTI

No Sleep je najbolji novi festival Evrope!

No Comments EXIT Festival Najave No Sleep festival Vesti

Exitov međunarodno priznati No Sleep Festival proglašen je za „Najbolji novi festival Evrope“ na sinoćnoj svečanoj dodeli Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards) u Holandiji, najprestižnijem evropskom festivalskom takmičenju!

Pre titule za No Sleep, EXIT je već osvojio dve nagrade za „Najbolji veliki evropski festival“ za izdanja iz 2013. i 2017. godine, a Sea Dance za „Najbolji evropski festival srednje veličine“ 2015. godine. Time je EXIT tim postao i najnagrađivanija nezavisna festivalska grupacija Evrope, osvojivši čak četiri titule u samo sedam godina i to u godini kada EXIT proslavlja svoj jubilarni, dvadeseti rođendan!

Trijumf No Sleep festivala posebno se ističe kada se uzme u obzir da je na ovogodišnjem festivalskom takmičenju učestvovalo više stotina festivala, za koje je glasalo preko 350 hiljada ljudi iz brojnih zemalja sveta, kao i stručni žiri, koji čine neki od najvećih autoriteta u svetskoj muzičkoj industriji. Nakon dve osvojene titule, i EXIT se ponovo našao među deset najboljih velikih festivala Evrope, i to deseti put od kad su ove nagrade ustanovljene 2009. godine, dok se među najboljima u svojoj kategoriji čak šesti put našao i Sea Dance.

Muzička platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, izgradila je zavidnu reputaciju na svetskoj sceni u proteklih pet godina, pre svega kroz kultnu binu na EXIT i Sea Dance festivalima, ali i brojnim No Sleep događajima u svetskim metropolama kao što su London, Njujork, Rim, Sao Paulo, Barselona, Brisel i drugi. Uz pohvale fanova i medija iz preko 40 zemalja sveta, No Sleep je predstavio neke od najuzbudljivijih izvođača svetske elektronske scene i vodećih klubova sveta, koji su ugostili i Exitove No Sleep događaje, a među kojima su i fabric (London), Rex, Concrete (Paris), Tresor (Berlin), Sub Club (Glazgov), Fuse (Brisel), Arma17 (Moskva), D-Edge (Sao Paolo), The Bunker (Njujork), Goa (Rim), Nitsa (Barselona) i drugi.

Iako se održava svega dve godine u današnjem formatu, No Sleep se već izdvojio kao jedan od najvećih indoor elektronskih muzičkih događaja u Evropi, a održava se na preko deset lokacija u Beogradu, uključujući Glavni hangar u Luci Beograd i naše međunarodno priznate klubove kao što su Drugstore, 20/44, Mladost, half, Dot i drugi. Na spisku dosadašnjih izvođača festivala nalaze se redom neka od najtraženijih svetskih imena kao što su Nina Kraviz, Fatboy Slim, Amelie Lens, Bicep, Jeff Mills, Dax J i brojni drugi. Nakon velikog uspeha u vidu rasprodatog samostalnog festivalskog izdanja i prateće konferencije, No Sleep se vraća ove godine u novembru, a sve detaljnije informacije biće uskoro dostupne na nosleepfestival.com.

Samo do petka, 17. januara: Uz EXIT 2.0 i dvaput na more!

Za sve one koji jedva čekaju leto i noći na No Sleep binama na EXIT i Sea Dance festivalima,  u toku je i velika praznična akcija u kojoj se kupovinom ulaznice za jubilarni, dvadeseti rođendan EXIT festivala po promotivnoj ceni od 6.490 dinara, na poklon mogu dobiti i festivalske ulaznice za Sea Star u Umagu i Sea Dance na budvanskoj plaži Buljarica! Akcija traje najkasnije do petka, 17. januara u ponoć, a dovoljno je da se svi postojeći i budući kupci posle registruju u periodu od 1. do 29. februara na sajtu exitfest.org gde mogu i da kupe ulaznice, kao i direktno u prodajnoj mreži Gigs Tix. Turistički paketi za EXIT i druge festivale nalaze se na sajtu exittrip.org.