Home

VESTI

Marco Carola ove subote nastupa u Beogradu!

No Comments Najave Vesti

Kralj Ibice Marco Carola otvara sezonu novogodišnjeg provoda u Beogradu!

Globalni techno ambasador i jedan od ljubimaca domaće publike, Marco Carola, nastupiće u subotu 22. decembra u velikom Hangaru u Luci Beograd, skoro deceniju posle njegove prethodne posete glavnom gradu Srbije. Na ovom dugo očekivanom događaju, pridružiće mu se legenda domaće elektronske scene Marko Nastić, dok će teren pripremiti mladi multitalenat Stefan Rončević – Runy.

Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog veka, čije interesovanje je privukao u to vreme novi muzički pokret u usponu – techno. Zajedno sa istomišljenicima kao što su Gaetano Parisio Gaetek, Davide Squillace i Random Noize, kao i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je techno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu.

Više od dve decenije kasnije Marco i dalje važi za jednog od najtraženijih elektronskih izvođača na svetu. Prostor je osvajao ne samo izdanjima na etiketama u koje je bio lično investiran – Design Music, Zenit, Question, One Thousands i Do.Mi.No – već i kroz radove plasirane na vodećim imprintima kao što su Richie Hawtin-ov M_nus i Plus 8, zatim 2M ili Primate Recordings. Veliki deo Caroline magije ostao je zabeležen na izdanjima kao što je miks CD za londonski Fabric iz 2006. godine koji je postao referenca za elegantni, futuristički techno minimalizam. Korak dalje otišao je 2010. godine, kreirajući miks Party Animals za Sven Vath-ov Cocoon Recordings.

Njegov brend Music On danas je ujedno i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na Ibici, kao i tačka okupljanja svih važnih techno i tech house imena. Ovaj napuljski maestro poznat je po impresivnoj veštini za miks pultom i tehnikom rada na tri gramofona, kao i po dugim setovima, vrhunskom kontaktu i razumevanju publike i dancefloor-a.

Ponovnom susretu se raduje kako publika u našoj zemlji, tako i njegov dugogodišnji kolega i prijatelj Marko Nastić:

„Počeli smo relativno u isto vreme da se bavimo ovim poslom, ali Marco je bio dosta izgrađeniji artist, obzirom da je stariji od mene, tako da sam na neki način i mogao dosta stvari da naučim od njega. Volim di džejeve kao što je on, jer u bilo kojoj situaciji zna da napravi uplfiting atmosferu, a da se ne radi o pravcu muzike koji pušta, već zna da ubode momenat. Drugim rečima daje inicijativu miksovanju i samim tim kreira atmosferu. U ovom poslu su veoma bitni istrajnost i posvećnost, a Marco je ostvario mnogo kvalitetne produkcije i za sve ove godine je uspeo da zadrži kvalitet, pa i da uznapreduje u svemu što radi. Music On je na neki način kruna njegove karijere.”

Hipnotička vožnja koja nas očekuje 22. decembra od strane globalnog trendsetera i „kralja Ibice“ adekvatna je uvertira za šesto izdanje Central Dance Event novogodišnjeg festivala, koji će biti održan  u periodu od 29. decembra do 1. januara u velikom Hangaru u Luci Beograd. Svim ljubiteljima klupskog zvuka doneće nastupe svetskih zvezda elektronske scene, kao i najboljih i najtraženijih domaćih izvođača, vrhunsku zabavu i nezaboravan provod.

Organizator ovog spektakla je koalicija vodećih promotera elektronske i klupske muzike u Beogradu: Central Dance Event, Apgrade i Blender. Ulaznice su dostupne širom Srbije i regiona putem prodajnih mreža Eventim i Gigstix, po ceni od 1690 dinara za parter i 2490 za VIP sektor.

FB event www.facebook.com/events/1840727222711205/

 

Tags: ,