Home

VESTI

Jan Blomqvist i Henry Saiz uživo u Beogradu!

No Comments Najave Vesti

Avangardni nemački elektro-pop umetnik i jedan od najtraženijih live act izvođača na svetu, Jan Blomqvist, nastupiće prvi put u Beogradu, u pratnji benda, u petak 13. aprila u Hangaru kod Luke Beograd (Knežopoljska 3). Pored ovog sastava, na bini će se naći i španski di-džej, producent i live act umetnik Henry Saiz sa bendom.

Jan Blomqvist izumeo je koncept koncertnog izvođenja techno zvuka sa sanjalačkim vokalima i jednostavnim minimalnim notama. Tokom odrastanja svirao je u grunge i punk rock bendovima, do devetnaeste godine, kada se preselio u Berlin i ubrzo postao fasciniran elektronskom muzikom. James Holden i Stephan Bodzin bili su njegovi heroji. Edukovao se kroz posete koncertima Radiohead-a, klubovima poput Bar25 i after partijima.

Želeo je da na plesne podijume donese koncertni osećaj kroz kombinaciju jednostavnih vokala i minimalnih bitova; da uvede R’n’R u klubove; da zadrži sve jednostavnim uz finese i detalje. Spoj svega toga izdvojio je Jan Blomqvist-ov nastup na Fusion festivalu 2011. godine, ujedno napravivši prekretnicu u njegovoj karijeri. Iste godine objavljuje izdanja za Dantze i Stil vor Talent. Godinu dana kasnije, izdvaja se legendarnim koncertom na terasi berlinskog kluba Weekend. U naredne tri godine imao je 350 nastupa u najvećim svetskim metropolama. Janov prvi album Remot Control izdat 2016. godine, doživeo je veliki uspeh, svojim modernim prizvukom Portishead-a i Radiohead-a, uz primese r’n’b-ja, soul vokala, savršeno upakovane sa nezaobilaznim minimalnim bitom.

Kao jedan od najtalentovanijih na elektronskoj muzičkoj sceni, Henry Saiz napravio je jedinstven put u svojoj muzičkoj karijeri dugoj preko deset godina, izdvojivši se specifičnim zvukom u kojem kombinuje uticaje klupske muzike i širokog spektra muzičkih stilova kao što su pop 80ih i progressive rock. Muzika koju je komponovao uvek je bila ispred svog vremena. Želeći da se još više približi publici vratio se svojoj prvoj ljubavi, live nastupima sa bendom. Jedan od vrhunaca live bend koncepta ovog elektronskog tria je njihov Boiler Room debi 2015. godine, apsolutno sjajan performans pun soula, moćnog gruva, zavodljivih vokala i uzbudljivih emocija, pokazujući njihov poseban pristup house muzici. Prošle godine započeo je audio-vizuelni projekat u okviru kojeg je snimio 10 pesama na 10 različitih i neobičnih lokacija širom sveta. Koncept ovog albuma, koji će biti objavljen upravo 13. aprila, je da materijalizuje esenciju svakog mesta i pretvori je u pesmu. Neke od avantura na tom putovanju su bile snimanje zvuka sintisajzera unutar piramida u Egiptu, komponovanje teme tokom šetnje nacionalnim parkom u kome raste neobično Džošua drvo, pravljenje pesme u Tokiju uz pomoć virtuelnih pevača, sviranje bubnjeva u vulkanskim pećinama na ostrvu Lanzarote i techno jam session sa pripadnicima Massai plemena. Henry Saiz je nastupao širom planete i bio deo festivala kao što su Sonar, Glastonbury, Ultra, EXIT, Creamfields i Global Gathering i popularnih žurki Circoloco u DC10 Ibiza.

Ulaznice za beogradski koncert Jan Blomqvist-a i Henry Saiz-a nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigs Tix, po ceni od 990 dinara za regularne karte i 1490 dinara za VIP.

 

Posetite zvaničan Facebook event
https://www.facebook.com/events/1605994259436353/

 

Tags: ,