Home

VESTI

Yugoteka @ Tube

No Comments Najave

Yugoteka @ TubeUz pomoć muzike u mogućnosti smo da brišemo granice, menjamo i stvaramo nove, koristimo vremeplov i putujemo kroz vreme.

 

Ovog puta klub The Tube obnavlja staru Jugoslaviju i u subotu 28. marta okupiće DJ-eve iz regiona. Iz Makedonije stiže Kristijan Petrovski, Fedja Knajdl iz Bosne i Hercegovine, zatim Tino Dobrić i Active Line Six iz Hrvatske, Soft 85 iz Crne gore, predstavnik iz Srbije biće Vuk Smiljanić.

 

Cena karte je 300 dinara i prodavaće se na ulazu u klub.

Kristijan Petrovski, mladi DJ iz Makedonije, na početku svoje karijere bio je rezident nekoliko klubova u Bitoli, a kasnije učestvuje u DJ takmičenju, koje je bilo organizovano u FX kafe-baru, i osvaja drugo mesto. Od tad njegova karijera ide uzlaznom putanjom. Radio je warm up žurke i svirao sa mnogim poznatim producentima i DJ-evima kao što su Hernan Cattaneo, John Digweed, Prok & Filtch, Timo Mass, Fabio Florido, Saso Recyd, Gramophondzie, SABB, Dejan Milicevic , Marko Nastić i mnogi drugi… Prvi put u klubu The Tube svirao je u januaru ove godine, a zatim na „Podroom“ žurci u martu.

Fedja Knajdl, DJ iz Bosne i Hercegovine koji je svoj stil na početku karijere gradio na tvrđem zvuku i kroz svoje setove provlačio tech-house, electro, funky i tribal techno. U poslednje vreme dosta eksperimentiše sa house zvukom. Produkcijom kreće da se bavi 2008. godine, a izdanja koja su izašla za nekoliko inostranih label-ova(Dioxide Rec., No Boreder Rec, Surge, Iron City Rec.) govore da je pred njim svetla budućnost. 2008 godine nastupa i na "Exit festivalu“ na Cockta DJ Stage-u.

 

 

Yugoteka @ Tube

Yugoteka @ Tube

 

Tino Dobrić, karijeru DJ-a započeo je pre desetak godina, kasnije je počeo da se bavi i produkcijom. Bio je finalista DJ Burn Residency takmičenja u Hrvatskoj, a svirao je i na Exit festivalu na Urban Bug stejdzu. Iako preferira tech-house i „berlinski“ techno ipak ne želi mnogo da se ograničava u muzici, te u svojim setovima kombinuje različite stilove.

Active Line Six, rodjen i odrastao u Zagrebu, bavi se ovim poslom više od 20 godina. Na njega su najviše imali uticaja Kraftwerk, Underworld, Shamen , Derrick May, Carl Craig, Richie Hawtin. Pre pet godina počeo da se bavi i produkcijom, prvo kao hobi, a onda i profesionalno. Njegova izdanja izlazila su za lejblove kao što su Sci+Tec, Funk ‘n’ Deep, Consumed, Soulmate, Family Grooves, Audiometric, Sonique Mannheim.

Soft 85, Miloš Vučković je iz Herceg Novog, gde je počeo da se bavi DJ-ingom pre nekih dvadesetak godina. Svirao je u klubovima kao što su "Forte Mare, "Tondo", "Maximus", "Underground", "Akademija", "Mladost","SOHO republic" i na "EXIT" i "REFRESH" festivalu 2011. godine. U aprilu 2013. godine izdao je EP za "SleazyDeep" label iz Londona.

Vuk Smiljanić, član Masai Warriors-a i rezident kluba The Tube. Pod velikim je uticajem hip hop scene kada je produkcija zvuka u pitanju. Kao DJ radio je zajedno sa Kevinom Sandersonom, Butchom, Detroit Swindlom, Traumerom, Andre Olivom, Tuccillom i mnogim drugim… Svirao je u klubovima Mladost, The Tube, Wats, Sunday Beat, Sveta. Njegova nova traka pod nazivom „Come baby come“ biće izdata za nekoliko dana za Mad Mole Music label.