Home

VESTI

Šta se dogodi kad spojite BG tehno i hiphop?

No Comments Najave

Šta se dogodi kad spojite BG tehno i hiphop?Generacija u pocepanim Najkama:  Šta se dogodi kad spojite BG tehno i hiphop?  "Mi smo ta generacija, u pocepanim Najkama sanjamo Paćoti…" 

   

Ovim stihovima kreće jedna od najvećih himni današnje omladine, pesma pod nazivom "Paciotti snovi" u kojoj autor, beogradski reper Arafat, uličnim rečnikom objašnjava društvene fenomene i problem sazrevanja mladih u Srbiji ovih dana.
  

Uz njegov drugi hit "Krivo mi je što vas nisam je*ao ranije " košarkaši Srbije proslavljali su plasman u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Njegova najpopularnija pesma, "Još" – klupski je hit, koji je bez spota pregledan čak preko milion puta i puštan je na svim većim žurkama i festivalima.

Na tragu te pesme, Arafat trenutno radi na projektu Omladina voli rejvove: fuziji rep, elektro i tehno zvuka. Producent celokupnog projekta je tehno DJ, Bojan Vukmirović, kojeg u svetu klabinga ne treba puno predstavljati.

 

Baš zbog toga, 8. septembra u klubu KPTM, njih dvojica će premijerno predstaviti neke od pesama sa albuma koji pripremaju, a Arafat će izvesti i pesme sa svoja dva izdanja, albuma "Zakuni se" iz 2015. i mikstejpa ""Papir, cvet, makaze" iz 2013.godine.

 

 

 Šta se dogodi kad spojite BG tehno i hiphop?

Šta se dogodi kad spojite BG tehno i hiphop?

 

 

– Ovaj projekat je nešto što srpska muzička scena još nije videla ni čula. Ko ne veruje – nek dođe! – poručio je Arafat, a Bojan Vukmirović je na to dodao:

– Nas dvojica smo dokazali svoja imena, svako u svojoj sferi. Sada je vreme da udruženim snagama profuramo totalno novi fazon, nešto što će biti kidanje i rejverima i rep publici, a možda i nekom sasvim trećem.

Događaj je Open Air, počinje od 18h, cena karte 400 din i možda ne bi bilo loše da dođete što ranije, s obzirom da će biti i sjajnih gostiju iznenađenja, a karata neće biti u pretprodaji, već će se kupovati na ulazu.

 

Arafat – Još


Arafat – Paciotti Snovi (OFFICIAL LYRICS VIDEO)