Home

VESTI

Red Bull Music Academy 2016 u Montrealu

No Comments Najave

Red Bull Music Academy 2016 u MontrealuKanada će na mesec dana postati muzičko središte sveta. Koncerti, klubovi, dešavanja i predavanja…
  
Nakon Njujorka, Tokija i Pariza, Red Bull Music Academy je odlučila da poseti Montreal, gde će proslaviti svoj 18. rođendan. To je prvi put da će se Akademija vratiti u Kanadu, nakon posete Torontu 2007. godine.
 

Inovativni muzički stvaraoci, DJ-evi, producenti iz celog sveta i ostali poklonici muzike, imaće priliku da učestvuju u stvaranju muzike ili jednostavno da uživaju u novim predavanjima i sessionima nekih od muzičkih pionira savremene scene.

 

Montreal je izvrstan izbor za događanje ovog tipa, prvenstveno zbog svog izraženog afiniteta prema svim vrstama umetnosti. Što se tiče muzičke kulture, poznat je po svojoj značajnoj jazz tradiciji, središte je kanadske hip hop scene i ponosi se raznim polifonim zvukovima, od deep housea, disco muzike i kanadskog techna, pa sve do space duba, electro rapa i eksperimentalnog indie rocka.

 

 

 Red Bull Music Academy 2016 u Montrealu

Red Bull Music Academy 2016 u Montrealu

 

 

Neki od najuticajnijih muzičara na ovim prostorima svakako su Oskar Peterson, Lenard Koen, Rufus Vajnvrajt i Arcade Fire. Osim njih, mnogi drugi izvođači su svojim uspehom i radom van zadanih okvira uspeli da vinu Kanadu u sam vrh muzičke scene.

Red Bull Music Academy ponovno će otvoriti svoja vrata svima koji žive u svetu muzike. Prijave počinju 18. januara i traju do 7. marta. Sve potrebne informacije možeš pronaći na službenoj www.redbullmusicacademy.com stranici.

Prijavi se i postani deo izvrsne muzike, inspirativnih predavanja i kreativnih radionica, a sa još 40 polaznika učestvuj u neograničenom stvaralaštvu globalno poznatog muzičkog fenomena.

 

 

Izvor:

RedBull.rs