Home

VESTI

Koncert grupe Fish in Oil //Džez za DŽ u DOB-u

No Comments Koncerti

Koncert grupe Fish in Oil //Džez za DŽ u DOB-uGrupa Fish in Oil izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluza, rokenrola, surfa, narodne muzike, fri džeza, filmske muzike, izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca. Sastav čine Dušan Petrović – saksofoni, Bratislav Radovanović – gitara, Branislav Radojković – kontrabas, Papa Nik – udaraljke i Feđa Frenklin – bubanj.
  

Muzika ove grupe oslikava vreme i podneblje u kojem je nastala: vreme u kojem se sadašnjost ne vidi bez prošlosti i podneblje gde su izmešani uticaji istočne i zapadne kulture. 

   

Prvi album grupe Fish in Oil objavljen je u maju 2012. pod asocijativnim nazivom Poluostrvo, predstavlja dvanaest kompozicija koje su autorski rad Bratislava Radovanovića, a u pripremi je drugi album, kog ovim koncertom najavljuju…
 

Dom omladine Beograda ove godine pokrenuo je novi koncept upoznavanja publike sa savremenom beogradskom jazz scenom. Neki od najtalentovanijih jazzera imaće priliku da se predstave publici na svojevrsnom matineu subotom u 13 časova, u reprezentativnoj Sali Amerikana. Ulaz je besplatan!

 

 

 Koncert grupe Fish in Oil //Džez za DŽ u DOB-u

Koncert grupe Fish in Oil //Džez za DŽ u DOB-u

 

 

Tokom januara u Domu omladine nastupili su Hot Club of Belgrade, “Dirty Mind” Jazz Quintet i Max Kochetov Quartet, a tokom februara kvarteti Luke Ignjatovića i Milana Petrovića, te niški bend Eyot. Ovaj novi programski koncept DOB-a izazvao je odličnu posećenost i reakcije publike.

Koncert: FISH IN OIL // Džez za DŽ
Subota, 09. mart 2013. u 13:00
DOB//Amerikana

BEOGRADSKI JAZZ MATINE. ULAZ JE SLOBODAN!