Home

VESTI

Doček Julijanske Nove godine uz Atomsko sklonište i Texas Flood

No Comments Koncerti

Doček Julijanske Nove godine uz Atomsko sklonište i Texas FloodClassic Rock doček 13. januara u klubu Mikser House. Mikser House obeležava Novu godinu i po starom kalendaru, i to u tonovima starog dobrog roka!

 

U utorak 13. januara, sa početkom u 21h, na binu MH u susret julijanskoj novoj godini, dolaze energični i glasni rok bluz trio Texas Flood i legende ex-Yu rok scene Atomsko sklonište.
  

Atomsko skolinište, jedan od najcenjenijih bendova bivše Jugoslavije, koji iza sebe ima osam studijskih album, zasviraće u Mikser house na dan kada slavimo srpsku novu godinu. Hard rock rifovi, upečatljive klavirske deonice, zadivljujući vokal i čvrsta produkcija, sve su to osobine koje su krasile ovaj bend od svog formiranje 1976. godine pa do danas. Pulski bend, koji je dobio naziv po predstavi režisera Boška Obradovića (čovekom koji je potpisivao i njihove tekstove), već sa prvim albumom zaprepastio je kritičare svojim neobičnim konceptom i drugačijim pogledom na svet.

 

U vreme kada su osnovani, u bivšoj Jugoslaviji nije postojalo mnogo bendova koji su mogli da se porede sa AS po jačini zvuka, ali su, pored toga, doneli i potpuno nov pristup svojim multimedijalnim projektom: tekstovima, scenskom pojavom, umetničkim fotografijama i celokupnom predstavljanju javnosti, a u početnoj fazi delovanja grupe uključeno je oko 20 saradnika iz različitih segmenata delovanja: slikarstvo, fotografija, dizajn, književnost, film.Svi veliki nastupi Atomskog skloništa, prema rečima Brune Langera, vezani su za Beograd, počev od najvećeg na beogradskom hipodromu 1981. godine pa do danas.

 

Texas Flood je beogradski blues rock power trio koga čine Nenad Zlatanović-gitara i vokal, Ivan Čukić-bas gitara i vokal i Vlada Golubović-bubnjevi. Svoj prvi CD „Grinnin' In Your Face“ objavili su početkom 2009. godine na etiketi Blues Time i za njega dobili odlične kritike. Od tada su imali veliki broj klupskih koncerata širom Srbije i nekoliko veoma značajnih nastupa na velikim scenama, među kojima izdvajamo Bg Arenu pre grupe ZZ Top pred 10000 gledalaca , Sava centar pre Stevena Seagala, dva mađarska blues festivala u Budimpešti i Pakšu. 

 

 

 Doček Julijanske Nove godine uz Atomsko sklonište i Texas Flood

Doček Julijanske Nove godine uz Atomsko sklonište i Texas Flood

 

 

Ideja za novi projekat pod nazivom «Rock trajanja » potekla je od Pece Popovića, našeg cenjenog rock publiciste. On je predložio da se u repertoar benda uvedu neke stare, a još uvek neprevaziđene, pesme domaćih rock grupa poput «Put ka suncu» i «Negde daleko» od Pop mašine, «Istina mašina» od Timea, «Majko zemljo» od Yu Pop Selekcije itd.

«Smatramo da je ovo način da se skrene pažnja naše muzičke (i ne samo muzičke) javnosti na jedan period koji je bio veoma plodan, kreativan i koji je išao  apsolutno u korak sa tadašnjim muzičkim kretanjima u Evropi. Radi se o 70-tim godinama dvadesetog veka, o vremenu koje je prethodilo novom talasu i koje se nekako izgubilo u  možda i preteranoj favorizaciji ovog pokreta i „veselih 80-tih“. Želimo, takođe, da ovim albumom odamo počast  našim muzičkim herojima i uzorima sa ovih prostora i da se na svoj način zahvalimo i onima koji su još uvek muzički aktivni i onima koji to nisu» izjavio je Nenad Zlatanović, frontmen sastava Texas flood.

 

Cena ulaznice u pretprodaji je 900 dinara dok će na dan održavanja koncerta biti 1000 dinara. Ulaznice se mogu nabaviti na Gigstix prodajnim mestima, u Mikser House-u, knjižarama „Vulkan“ i radnjama „Corner Shop“. 

 

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.