Home

VESTI

Bad Copy podrška Onyx-u u Mikseru

No Comments Koncerti

Bad Copy podrška Onyx-u u MikseruBeogradski Mikser House novu koncertnu sezonu započinje u petak 5. februara, kada će u Karađorđevoj 46 nastupiti svetski popularni hardcore hip hop sastav Onyx, koje će, kao domaća podrška, pratiti neprevaziđeni trio domaće rep scene – Bad Copy.

  

Jedna od najlegendarnijih i najznačajnijih hardcore hip hop grupa na svetu, Onyx, nakon tri godine ponovo dolazi u goste beogradskoj publici.
  

Bend koji je svoj fundament postavio još 1988. godine, i slavu počeo da stiče već prvim albumom ’’Bacdafucup’’, ostavio je iza sebe nekoliko albuma i brojne hitove koji su obeleželi svetsku rep scenu, poput numera “Throw Ya Gunz”, “Slam”, “Last Dayz”, “Shut ’Em Down” i mnogih drugih.

 

Onyx je jedan od prvih bendova koji su pokrenuli i ostvarili koheziju između hardcore/punk i hip hop kulture i muzike, što je ovaploćeno zajedničkom pesmom ’’Judgement Night’’ sa komšijskim bruklinskim hardcore bendom Biohazard. Poslednje izdanje iz 2015. godine, EP pod nazivom “Against All Authorities” je svojevrsni povratak liričkom i muzičkom konceptu s početka karijere beskompromisnih hardcore repera, gde priču nastavlja duo koji čine Fredo Starr i Sticky Fingaz, koji će nastupiti u Mikser House-u 5. februara. 

 

 

 Bad Copy podrška Onyx-u u Mikseru

Bad Copy podrška Onyx-u u Mikseru

 

 

Ulogu domaćina petofebruarske hip hop večeri preuzeće čuveni beogradski trio Bad Copy, uz koje, po pravilu, ne izostaje sjajna atmosfera.  Grupa je osnovana pre tačno dve decenije kao dvojac (Ajs Nigrutin i Miki Boj), a od 2000.  se postava menja i postaje trio koji je tokom godina uspeo da se pozicionira kao najpopularnija hip hop grupa u zemlji, pa i u regionu. Ajs, Vikler i timbe su 2008. započeli podjednako uspešne solo karijere, ali se 2012. ponovo sastaju i godinu dana kasnije objavljuju album “Krigle” sa i dalje aktuelnim singlovima “Esi mi dobar” i “Ljubav ili pivo”, koje ćemo, između ostalih, slušati i 5. februara.

Početak koncerta je zakazan za 21 čas, a ulaznice su dostupne na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a po ceni od 1800 dinara. Cena karte će na ulazu biti 2000 dinara.

 

Onyx “Throw Ya Gunz”:

www.youtube.com/watch?v=mQmfzGf9904

Bad Copy “Esi mi dobar”:

https://www.youtube.com/watch?v=5OVY7MmSSYs

 

 

Bad Copy podrška Onyx-u u Mikseru

Bad Copy podrška Onyx-u u Mikseru

 

 

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.
 
Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.