Home

VESTI

Ariel Pink nastupa u klubu Drug§tore!

No Comments Koncerti

Ariel Pink nastupa u klubu Drug§tore!Pop ikona ARIEL PINK konačno dolazi u Beograd! Prvi put u našoj prestonici će nastupiti  7. juna u DRUG§TORE. Ovaj ekstrentrični muzičar obeležio je bedroom-pop čitave protekle dekade.
  
Odrastajući u Los Anđelesu krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog veka, ili preciznije na Beverlivudu nadomak Beverli Hilsa, Ariel Marcus Rosenberg  je već sa 10 počeo da piše prve muzičke komade.
  

Opčinjen istorijom popularne kulture sa 16, srednjoškolac tada kultne "Beverly Hills Highschool", počeo je da slaže prve snimke na rustičnom analognom četvorotrakašu. Koliko predano i fanatično je bio posvećen ovom "malom kućnom zanatu" govori i činjenica da je koju godinu kasnije, tada sudent "California Institute of the Arts", u kući svojih roditelja imao pravo malo skladište audio kaseta sa više od 500 snimljenih pesama, pre nego što je i jednu od njih izveo uživo.

Njegov prvi album završio je u rukama jednog benda koji je u tom trenutku svojim rastućim uticajem u potpunosti prekrajao ruho američke nezavisne muzike, na vratima ere u kojoj će ovaj termin indie dostići krajnji nivo apstrahovanja. Bili su to Animal Collective, a oktobar 2004. i album "The Doldrums" na njihovoj Paw Tracks etiketi, označiće početak nečega što će se kasnije u najtvrđjem krugu Pinkovih poklonika zvati prosto – "The Ariel Sound". 100% autentičan "Ariel Sound" ili ne, ovaj album kao i sledeća dva "Worn Copy" i "The House Arrest", imaće presudan uticaj na to da do kraja prve decenije 21. veka svetom nezavisne muzičke scene zavlada novi talas "Lo-fi" izvođača – "Bedroom-pop" kako ga je u određenim inkarnacijama žigosala muzička kritika.

Petnaest godina nakon prvih sobnih demo snimaka, 2009. godine Ariel Pink potpisuje za kultni britanski label 4AD, a već prvi album na ovoj etiketi označiće konačni proboj kako njega lično, tako i celog talasa. Ariel Pink's Haunted Graffitti – "Before Today" naći će se na kraju te 2010. u vrhovima, bez izuzetka, svih godišnjih lista relevantnih muzičkih glasila, zajedno sa singlom "Round and Rodund" koji će se naći na prvom mestu The Top Tracks of 2010 na Pitchfork-u. Uslediće velike američke i evropske turneje, a leto 2011. provešće svirajući kao hedlajner na bukvalno svim značajnim indie festivalima od Primavere preko ATP do Koačele.

 

 

 Ariel Pink nastupa u klubu Drug§tore!

Ariel Pink nastupa u klubu Drug§tore!

 

 

Njegov  drugi studijski album za 4AD – "Mature Themes" iz 2012. doživeo je još veći uspeh i  povod za turneju i album "Pom Pom" koji je svetlost dana ugledao pre nešto manje od pola godine.

Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju, je činjenica da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti kao i da ovoga puta u pratnji ima čak 6 članova benda.

 

Vrata Drugstore-a biće otvorena u 21h.

 

Prvi ograničeni set karata po ceni od 1200 dinara dostupan je od danas u Bivšem Baru u Kosovskoj 32, svakog dana od 20-00h.

Regularna pretprodajna cena karata je 1500 dinara. Ove karte biće dostupne na prodajnim mestima Eventima kao i na sajtu www.eventim.rs/rs/ od ponedeljka 25.05. do dana koncerta.

Karta na vratima – 1800 dinara.

Ariel Pink
(4AD / Los Angeles / USA)
www.ariel-pink.com/
07/06/2015

Drugstore
Bulevar Despota Stefana 115

Organizacija
SuperSizeShe
www.supersizeshe.com

Link za FB event
www.facebook.com/events/968979886468776/

Linkovi za video
www.youtube.com/watch?v=7rTolZkCkH8
www.youtube.com/watch?v=arrUQV8huUw
www.youtube.com/watch?v=TYoQ6WLuMq4
www.youtube.com/watch?v=Ta46M5rksBk