Home

VESTI

Intervju: Jonah Nilsson, frontmen “Dirty Loops”

No Comments Intervjui

Intervju: Jonah Nilsson, frontmen "Dirty Loops"„Nadamo se dobroj interakciji sa publikom, očekujte mnogo energije“. Razgovarali smo sa sastavom Dirty Loops, Šveđanima koji su za kratko vreme postali svetska senzacija, čiji nastup možete videti na predstojećem Musicology festivalu na Kalemegdanu (24 – 27 jul).
  
Pročitajte šta je rekao Džona Nilson, frontmen i pevač Dirty Loopsa, o njihovim počecima, iznenadnom uspehu, predstojećem nastupu u Srbiji, daljim očekivanjima…
  

Objasnili ste da ste pokrenuli bend Dirty Loops iz zabave i kreativne potrebe. Da li ste ikada očekivali da postanete svetska senzacija?

Ne, zaista, u početku je to bio samo „radi zabave“ projekat! Ali, svakako prija svima nama što smo uspeli u nečemu takvom!

Uradili ste mnoge odlične obrade, od Adel do Lejdi Gage. Da li vas je ijedna od njih kontaktirala da da mišljenje ili komentar?

Mislim da je Adel postavila našu obradu na svojoj Google+ stranici, mada nas ni jedna ni druga nisu kontaktirale lično, ali autori numere koju smo obradili od Adele su stupili sa nama u kontakt.

Reci nam nešto o najranijim muzičkim uspomenama. Da li se sećaš momenta kada si čuo neku muziku koja je uticala na tvoj život i to da se usmeriš na karijeru profesionalnog muzičara?

Ne mogu da se setim tačnog momenta, mada navodno kao mali sam uvek voleo da igram kada čujem pesmu „Just A Gigolo“ od Davida Lee Rotha! Ne znam, možda je to bila neka prekretnica?  Doduše, moj igrački talenat nikad nije otišao dalje od toga (smeh)…

 

 

 Intervju: Jonah Nilsson, frontmen "Dirty Loops"

Intervju: Jonah Nilsson, frontmen "Dirty Loops"

 

 
Postali ste poznati za veoma kratko vreme. Da li misliš da je to bilo moguće pre nekih 20 godina, pre internet ere uopšte?

Ne, ne na ovaj način. Naša popularnost je rasla zahvaljujući  ljudima koji su šerovali naš rad na internetu! Ta činjenica samo  pojačava onaj poseban osećaj dok nastupate, jer su upravo ljudi kojima sviramo razlog što smo uopšte tu gde jesmo!

 

U kom momentu ste shvatili da je pravi trenutak da komponujete sopstvenu muziku i pišete svoje tekstove?

To nam je predložio naš menadžer, Andreas Karlson, on nam je „ubacio“ tu ideju. Svako od nas je i pre Dirty Loopsa pisao pesme, ali kada smo krenuli da komponujemo numere za bend, to je bio korak koji je otvorio sasvim novo poglavlje u našoj karijeri.

Nastupate te po prvi put u Srbiji krajem jula. Šta očekujete od  nastupa, a šta mi možemo očekivati?

Nadamo se interakciji sa publikom, jer što je njima bolje i što se više zabavljaju, to će biti i nama, i mi ćemo se bolje osećati! Od nas možete očekivati mnogo energije, a svakako se radujemo što nastupamo u Beogradu, jer jedva čekamo da vidimo i publiku i grad!

Da li misliš da „živite svoj san“?

Apsolutno, nikada nismo pomišljali da ćemo živeti od naše muzike, i zaista se osećamo sjajno zbog toga!

 

 

Izvor:

RedBull.rs