Home

VESTI

Vodimo vas na film “Sveštenikova deca”

No Comments Film

Vodimo vas na film "Sveštenikova deca"Dugo očekivana komedija 'Sveštenikova deca' u režiji Vinka Brešana, film koji je podigao prašinu u susednoj Hrvatskoj, imaće srpsku premijeru sutra, 6. februara u beogradskom Domu sindikata, u 20 časova.

Film je premijerno prikazan zagrebačkoj publici 27. decembra prošle godine i do sada je ostvario zapažene rezultate na blagajnama širom Hrvatske.

 

Komedija 'Sveštenikova deca' novi je filmski uradak Vinka Brešana u kojem se on vraća svojim osnovnim elementima kojima se poigravao i u svojim ranijim filmovima – mediteransko podneblje, mali jadranski otok, niz duhovitih karaktera – ovog puta uz primesu sveštenika u akciji očuvanja nataliteta! Rezultat je Brešanova filmska parodija u kojoj on na duhovit način secira i ironizuje temelje na kojima počiva hrvatsko društvo.

Reč je o filmskoj adaptaciji istoimene drame uspešnog pisca, scenariste i kompozitora Mate Matišića koji je za film napisao scenario i muziku. Ovim projektom Brešan i Matišić nastavljaju višegodišnju saradnju – Matišić je pisao filmsku muziku za sve prethodne Brešanove filmove, dok je Brešanov četvrti film 'Nije kraj' nastao na predlošku Matišićeve drame 'Žena bez tijela'.  

{xtypo_rounded1}Muzički magazin Clubbing.rs u saradnji sa distributerskom kućom MCF vas vodi na ovaj film. Projekcija je u sredu, 6.februara u 20h, u bioskopu Dom sindikata. Delimo 3×2 ulaznice.

Zainteresovani je potrebno da napišu email na ulaznice@clubbing.rs koji sadrži vaše podatke (ime, prezime i broj mobilnog telefona) i da u subject emaila napišu:"FILM: SVEŠTENIKOVA DECA".

Rok za slanje mailova je do 11h na dan projekcije, a dobitnike ćemo obavestiti mailom najkasnije 2h vremena nakon isteka roka.{/xtypo_rounded1}

 

 

Glavni junak filma je mladi i predani sveštenik don Fabijan (Krešimir Mikić) koji u sklopu svoje službe stiže na mali dalmatinski otok – zabrinut zbog rapidnog pada nataliteta on u duhu katoličke vere započinje neobičnu akciju – bušiti zapakovane kondome! U njegovoj kućnoj manufakturi uskoro mu se pridružuju dva otočka redikula – trafikant (Nikša Butijer) i mahniti apotekar (Dražen Kühn) te oni zajedničkim snagama ubrzo ukidaju svu postojeću kontracepciju na otoku. Njihova akcija rezultira nizom poroda i venčanja što zainteresuje i glavnog biskupa koji odluči posetiti otok…

Glavne uloge u filmu su ostvarili Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Dražen Kühn i Marija Škaričić, dok u ostalim nastupaju Jadranka Đokić, Goran Bogdan, Lazar Ristovski, Zdenko Botić, Filip Križan i mnogi drugi.

 

 

 Vodimo vas na film "Sveštenikova deca"

Vodimo vas na film "Sveštenikova deca"

 

Vinko Brešan autor je najvećih hrvatskih filmskih hitova – komedija 'Kako je počeo rat na mom otoku' najgledaniji je film u Hrvatskoj (preko 300.000), dok je njegov drugi film, 'Maršal', pogledalo blizu 100.000 gledalaca. Treći filmski naslov 'Svjedoci' jedan je od međunarodno najpriznatijih hrvatskih filmova.

Na beogradskoj premijeri publici će se pokloniti deo autorske i glumačke ekipe, na čelu sa rediteljem Brešanom.

Film će se od 7. februara naći na repertoaru domaćih bioskopa.

 

 

{xtypo_rounded2}PRAVILA ZA UČESTVOVANJE U PODELI KARATA

Kako biste učestovali u podeli karata potrebno je da u subject email-a napišete ime eventa (ili filma), a u nastavku email-a upišete vaše ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona. E-mail je potrebno poslati na ulaznice@clubbing.rs!

Molimo vas da za jedan event pošaljete samo jedan e-mail. Slanje više malova neće povećati vaše šanse za dobijanje karata. Ukoliko drugačije nije naglašeno! Ako u istom periodu delimo karte za nekoliko party-a, možete poslati po jedan mail za svaki.

Dobitnike karata obavestićemo mailom. Dobitnici su dužni da svoje prisustvo potvrde mailom u roku od 3 sata.

Kako bi zaštitili prava dobitnika karata i osigurali preuzimanje od strane dobitnika, Muzički internet magazin Clubbing.rs neće objavljivati imena dobitnika.{/xtypo_rounded2}