Home

VESTI

Filmu iz radionice Slobodna zona Junior specijalna nagrada na ZagrebDoxu

No Comments Film

Filmu iz radionice Slobodna zona Junior specijalna nagrada na ZagrebDoxuFilm Kak’ je doma mlade rediteljke Kaje Šišmanović,  nastao kao rezultat prošlogodišnjeg Regionalnog kampa Slobodna zona Junior dobitnik je specijalnog priznanja upravo završenog Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox.
 

Kak’ je doma prikazan je u okviru Regionalnog takmičarskog programa, a žiri u sastavu Hanka Kastelicova, izvršna producentkinja dokumentarnog programa HBO Europe, redateljka Ines Tanović i producent Siniša Juričić posebnim priznanjima nagradio je još i film Presuda Đure Gavrana.

   

Kak’ je doma na intiman način predstavlja burni razvod dvoje ljudi iz perspektive njihove osamnaestogodišnje ćerke.  Film je produciran u okviru projekta Slobodna zona Junior i u saradnji sa Fade IN produkcijom iz Zagreba.

 

 

 Filmu iz radionice Slobodna zona Junior specijalna nagrada na ZagrebDoxu

Filmu iz radionice Slobodna zona Junior specijalna nagrada na ZagrebDoxu

 

 

Treći kamp dokumentarnog angažovanog filma Slobodna zona Junior, koji je po prvi put imao regionalan karakter, realizovan je tokom 2011/2012 godine i na njemu je učestvovalo 15 srednjoškolaca iz ex Yu zemalja. Dokumentarac Kak’ je doma je jedan od četiri pobednička filmska projekta koja su dobila priliku da budu realizovana i koja su svoju premijeru imali na osmom izdanju filmskog festivala Slobodna zona.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=fh3okWKgMVc|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 KAJA ŠIŠMANOVIC Trailer

 

 

Produkciju filmova podržala je Ambasada Francuske u Beogradu.