Home

VESTI

Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj i Makedoniji

No Comments Festival

Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj i Makedoniji - Photo by Milena IlicGitarijada, koja će se ove godine održati od 29. jula do 1. Avgusta u Zaječaru,  nastavlja da Vas obaveštava o svojim aktivnostima. Uz zahvalnost, što izveštavate o Gitarijadi i njenim aktivnostima, šaljemo  Vam saopštenje u vezi sa novim singlom grupe D Zoo I najavom Gitarijada Promo Tour-a u Bugarskoj i Makedoniji.
 

D Zoo objavili singl pred Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj i Makedoniji. Pobednici u kategoriji najbolji bend sa teritorije Srbije na prošlogodišnjoj Gitarijadi u Zaječaru, D Zoo iz Subotice, plasirao je novi singl sa nedavno objavljenog albuma “Treća armija trećeg sveta” kao uvertiru u predstojeće nastupe u okviru Gitarijada Promo Tour.
 

D Zoo su prvi zvanični album objavili 14. marta pod etiketom PGP-a, kao deo nagradnog paketa koji im pripada za najviši plasman na Gitarijadi. Za prvi singl odabrali su numeru “Zemlja ničega”, a kao drugi singl upravo su objavili pesmu “Zip”.

“Zip”, “Zemlja ničega” kao i druge pesme sa albuma prvenca ova subotička petorka predstaviće u okviru promotivne turneje Gitarijade koja počinje 1. aprila u Sofiji, nastavlja se u Ćustendilu i Skoplju, a potom u Sarajevu, Zagrebu, Ljubljani, Velenju, itd.  

Albumu “Treća armija trećeg sveta” prethodilo je demo izdanje pod nazivom “Welcome to D Zoo” iz 2012. godine, a pobedi na Gitarijadi uspešni nastupi na takmičarskim festivalima Omladina 2012 (nagrada za najbolji tekst), BARF 2013 (nagrada za najbolju interpetaciju) i BDFL 2014 (prva nagrada novinarskog žirija i drugo mesto u generalnom plasmanu).

 

 

 Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj i Makedoniji - Photo by Milena Ilic

Gitarijada Promo Tour u Bugarskoj i Makedoniji – Photo by Milena Ilic

 

 

Članovi benda još ranije su izjavili da “Zaječarska Gitarijada u pravom smislu brine o svojim bendovima” uz preporuku kolegama da se prijave na konkurs za 49. izdanje ovog festivala koji je u toku i otvoren je do 22. maja. (www.gitarijada.org/konkurs)

YouTube “Zip”

 

U toku konkurs za demo bendove

Konkurs za prijavu demo bendova otvoren je 15 marta, a svi zainteresovani mogu se prijaviti do 22. maja. Sve informacije o konkursu mogu se pronaći ovde: www.gitarijada.org/konkurs.