Home

VESTI

Snoop Dogg i Bloc Party deo EXIT R:Evolucije

No Comments EXIT

Snoop Dogg i Bloc Party deo EXIT R:EvolucijeR:Evolucija na EXITu počinje da se ubrzava, sve je veći broj vrhunskih svetskih izvođača koji joj se pridružuju. Legenda hip hop muzike, i velika pop zvezda, Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party, jedan od najvećih svetskih bendova indie-rock scene, svojim nastupima na glavnoj bini EXIT festivala pridružiće se EXIT R:Evoluciji 2013.

 

Tačno je dve decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma „Doggystyle“, koji je pretvorio lik Snoop Dogga u planetarni fenomen.

   

Radi se o izdanju koje je na nezaboravan način, ne gubeći na zvučnoj ozbiljnosti, unelo oštar ulični humor u svet hip hopa, kojim su u to vreme vladali uglavnom razni muzički gangsteri. Humor i opuštenost u svim situacijama su ono što je talentovanog, ponekad problematičnog momka, izdvojilo iz nadolazećeg mora„opasnih“ zvezdica u trenerkama i patikama.

 

Danas je Snoop jedan od najprepoznatljivijih muzičara sveta. Taj status je zaradio vešto kombinujući svoju najveću ljubav – rep muziku – sa drugim muzičkim stilovima kroz saradnje sa pop zvezdama kao što su Katy Perry i Alicia Keys, ali i producentima elektronske muzike poput Davida Guette i Bob Sinclara.

Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snoop Dogg prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se rađa njegov novi lik. Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sledeći album “Reincarnated“, ali i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu. Snoop je ovom prilikom izjavio: „Sa ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“. Upravo iz želje za promenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snoop Lion, koji će svoj novi zvukpredstaviti publici na najvećoj bini EXIT festivala, naravno uz hitove starog dobrog Snoop Dogga.
 

 

 Snoop Dogg i Bloc Party deo EXIT R:Evolucije

Snoop Dogg

 

Poseban specijalitet ovogodišnjeg EXIT-a biće Bloc Party, koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture. S posebnim zadovoljstvom možemo da najavimo da će nastup harizmatičnog Kele Okerekea i njegovog indie-rock sastava na ovogodišnjem EXIT festivalu biti i njihov premijerni nastup pred publikom u Srbiji i regionu.

Posle uspeha genijalnog prvog singla ”She’s hearing voices“, svojim debi albumom “Silent Alarm“ obezbedili su status instant zvezda indie-rock scene, osvajajući nagradu za album godine i najbolji novi bend po izboru najuticajnijih muzičkih časopisa. Sledeći CD – “A Weekend In The City” – doneo je 2007 još gitarskog glamoura i pregršt bitnih, emotivnih pesama, nametnuvši Bloc Party kao nosioce nekih od najznačajnijih svetskih festivala. 

 

Do tad je već postalo jasno da su njihovi uzori šljašteći rokeri tipa Suede i David Bowiea, pre nego iskidani post-punk zvuk Gang Of Four, kome su samo naizgled bili bliski. Zahvaljujući Keleovim nastupima u javnosti, i ličnom angažmanu oko društvenih pitanja, sastav je dobio auru socijalno svesnih aktivista. Zanimljivo je i da su Chemical Brothers regrutovali Kelea kao gostujućeg pevača na svom poznatom “Push The Button” albumu.

Posle pauze od četiri godine, u 2012. izdaju dugoočekivani, povratnički album “Four”, koji je doživeo veliki uspeh i izazvao brojne pozitivne kritike. Bloc Party je bend koji na EXIT-u zatvara jedan magični krug, imajući u vidu da smo Franz Ferdinand i Arctic Monkeys, predstavnike ove briljantne generacije britanskih rock revolucionara već imali priliku da čujemo na Petrovaradinskoj tvrđavi. 

 

 

 Snoop Dogg i Bloc Party deo EXIT R:Evolucije

Bloc Party

 

 

Kada je reč o Dance Areni, prestižni muzički magazin Vibe upravo je izdvojio EXIT i Dance Arenu kao jednu od tri najbolje letnje festivalske destinacije za sve ljubitelje elektronske muzike. Taj renome opravdaće prvi potvrđeni izvođači ovogodišnjeg programa Dance Arene, pre svih Seth Troxler, najbolji DJ sveta za 2012. u izboru referentnog vodiča Resident Advisor, čovek čije je inovativno ukrštanje techno i house zvukova pomerilo granice elektronskog zvuka u budućnost, potom legendarni Dubfire, nekadašnji član čuvenog i kod nas omiljenog njujorškog producentskog dua Deep Dish, te izuzetanih i vrelih imena kao što su Pan-Pot, Matador live, SubbAn b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel.

Posebno treba istaći i X-bass program koji se realizuje u saradnji sa UKF, najvećom svetskom platformom za undergound i bass muziku, kao i do sada potvrđene izvođače na ovoj bini – DJ Fresh Live, Friction, Skism i mnoge druge.

 

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 5.990 dinara, i mogu se kupiti na gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici,  Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi.

Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.

Pratite redovno www.exitfest.org, jer u narednom periodu slede objave novih imena.