Home

Events

POPactually Soirée: Frau Casio vs. Decay

  • Date: March 31, 2018
  • Time:21:00
  • Location: Beograd, Srbija
  • Venue: Zappa BarkaUšće bb

POPactually je metablog Vojkana Bećira. To je radijska emisija i stalna potraga za autentičnim, odnosno muzička selekcija koja graniči eklektično i šizofreno.

POPactually Soirée poziv je na okupljanje zarad priče, druženja i plesa. Na prethodna dva u KC Gradu, svojom autorskom muzikom predstavili su se Bojana Vunturišević, grupa About Lorna i duo Weird Fishes, kao i lokalni dreg izvođači.

U subotu, 31. marta, prelazimo reku i idemo na Zappa Barku gde će nove pesme predstaviti Frau Casio i Decay, uz premijeru novog spota za pesmu Dvoje.

Frau Casio jedan je od projekata Ide Prester. Njime iskazuje svoju zreliju ljubav prema elektropopu nešto mračnijem nego onom koji ju je proslavio sa projektom Lollobrigida.
Ida nosi šarm diva stare jugoslavije i britkost skandinavske estetike. Vokal joj je prepoznatljiv, a njeni tekstovi su uvek scenični, koliko i društveno osvešćeni. On-stage persona Frau joj je prilika za saradnju sa producentima kao što su Seagull Prime i MKDSL, a sada joj je nerazdvojni partner Nemanja Rančić koji stvara pod imenom Decay.

Nemanja Rančić je bio deo projekta Audionova i digitalne etikete Rezonant, a producirao je i svirao u metalcore bendu Hit The Ground i sastavu Balkanika. Paralelno se bavi kompozicijom i produkcijom muzike za video igre, a kao Decay istražuje ljubav prema sintisajzerima u očiglednijim žanrovima kao što su elektro i sintpop, ali i u brejkbitu i trensu.

Ulaz na Frau Casio vs Decay koncertnu promociju je 500 dinara.
Početak je od 21h.