Home

Events

Grime Balkan Fest

  • Date: October 26, 2018
  • Time:20:00
  • Location: Novi Sad, Serbia
  • Venue: KULTURNI CENTAR LABDr Hempta 2
Grime Balkan Fest predstavlja regionalnu saradnju muzičara, dj-eva i organizacija, radi promocije grime kulture. Pored grime kulture, GBF se bazira i na podršci artistima, u čijem radu se čuje jak uticaj UK undergroung bass muzike. Zahvaljujući velikoj podršci lokalnih organizacija, naša priča počinje u Novom Sadu, 26 i 27 oktobra u KC Labu. U dva festivalska dana predstaviće se producenti, dj-evi i mc-evi iz tri regionalne zemlje, sa specijalnim gostom iz Irske.

Master of Ceremony SHPIRA.

KAMAL BEATS (RO) – Producent i DJ prepoznatljiv po grime i UK garage setovima začinjenim jungle bitovima. Svoju strast za bass muziku otkrio je pomoću 808’s i mračnih melodičnih synth zvukova još u detinstvu, svirajući klavir i eksperimentisajući sa različitim instrumentima u rumunskim folklornim orkestrima. Na svojim izdanjima je imao saradnju sa Sir Spyro i Saule,dok na mnogobrojnim festivalima je imao čast da podeli binu sa artistima kao što su Flowdan, Emalkay, The Prototypes, DJ Karnage, Marcus Nasty, Numa Crew I mnogim drugim.

MAD TING! (CRO) – Zagrebački grime program koji se odvija redovno u podrumu Pločnika zvanom Klein! Program je pokrenut od strane organizacije Grime Croatia, a ideja je približiti muziku s UK adresom zagrebačkoj klupskoj sceni. Ovo je jedini zagrebački redovni grime program čiju postavku čine ROFELLOS,SIMONOK i PUSHKA. Osim Grimea možete čuti i ostale žanrove s UK predznakom: UK rap, UK drill, Bassline, Dubstep, Drum and Bass, UK garage, UK afrobeats. Često u gostima imaju hrvatske i internacionalne DJ-eve, MC-eve i producente.

KICK KONG (SRB) – DJ i Skratch master koji svoje setove bazira na old school DnB, jungle i hip hopu, kombinovajući ih sa modernim underground zvucima bass muzike. Zbog svog jedinstvenog I prepoznatljivog nastupa nije samo čest gost na žurkama i festivalima širom Srbije, već i šire poput Outlooka.

VAZDA GARANT (SRB) – Ekipa koju čine pet devojaka, koje žele da upoznaju domaću publiku sa drugim/drugačijim muzičkim žanrovima u cilju razvijanja i unapredjenja UK underground muzike i kulture u Beogradu. Pored promocije undergrounda veliki akcenat stavljaju na otvaranje ove scene ženskim DJ-evima.

DUBMASTERFRESH (SRB) – Jedan od grime pionira u Srbiji. Osnivač dubstep I grime organizacija i dogadjaja u Srbiji. Prepoznatljiv u regionu po jakim underground bitovima kombinovanim sa tradicionalnim zvucima našeg podneblja.

GENESIS (SRB) – DJ dvojac iz Beograda, Sidney Deane i samosmireno, koji aktivno postoji godinu dana, pustajući muziku u beogradskom Šećeru, Spratu, Zaokretu, kao i novosadskom Puberaju. Neki od žanrova koje puštaju su Afrobeat, Afro-Bashment, Grime, Baile funk, SA House, Chicago House.

A:CORTEX (SRB) – Novosadski DJ, prepoznatljiv po masnom i mračnom bass-line / sub-bass zvuku. Iako tek na začetku svoje karijere, njegova ljubav prema dubstepu mu je omogućila stalni angažman, kao i veliku podršku i poštovanje od ostatka muzičke underground scene.

FLOWTECH (SRB) – Jedan od osnivača Тошиба 東芝 grupacije koja je dugi niz godina pravila kvalitetne event-ove i zadobila neizmernu pažnju ljudi. Producent i jedan od učesnika Bantoo kolaboracije, koja je pored redovnih podcastova i napornog rada izbacila traku za label Deeper Love.

ROWDY (SRB) – Pionir UK underground bass muzike u Novom Sadu. Iako se na sceni nalazi već jednu deceniju svaki set osveži najvrućim hitovima drilla, grime-a i UK bass-a.

AIR KLISA (SRB) – Mladi, lokalni i perspektivni DJ koji će imati čast da svojim prvim UK grime setom otvori GBF.

Petak, Subota 20:00h

Ulaz: 100rsd