Home

Events

Conrad Van Orton • Sugar Lobby • Nemanja Godjevac

  • Date: April 7, 2019
  • Time:04:00
  • Location: Belgrade, Serbia
  • Venue: MintĐušina 7

MINT AFTER HOURS
▀▀▀▀▀▀▀ ✦ LINE UP ✦ ▀▀▀▀▀▀▀
Conrad Van Orton (CVO)
Sugar Lobby
Nemanja Godjevac
04AM / 10AM
Server#FollowTheProtokolwww.Protokol.co

Conrad Van Orton rodjen je u Rimu 1985. Njegovo pravo ime je Andrea Zanchetta. Jos dok je bio samo dečak, CVO je uvek bio zainteresovan za djing, fokusirajući se na scratch, i iz tog razloga sledi i elektro muziku i italijansku rap evoluciju u kasnijim 90-tim.
2000. godine, kada je imao petnaest godina, potpuno se usredotočio na klabing muziku, koju je u svakom slučaju slijedio od Daft Punk-ovog “Homevork” albuma i kupovine prvih gramofona Technicsa.
U ovom izboru bio je odlučujući susret sa Saveriom Evangelistom (Esplendor Geometrico) koji je prijatelj njegovog strica iz detinjstva i uključuje Conrada u projekat za predstavu na “Borderline Festival” (Rim).
u 2001.
Zahvaljujući ovom iskustvu otkrio je eksperimentalnu i apstraktnu stranu elektronske muzike.
Nakon nekoliko godina aranžmana između nekoliko vrsta elektronske klubski orijentisane muzike kao što su House, Electro House i Techno, on je u Techno i Minimal Techno identifikovao svoju pravu muzičku ličnost, takođe zahvaljujući rastućem prijateljstvu sa VSK. Godine 2006. počeli su da rade zajedno u studiju.
Početkom 2010. počinje period prisilne društvene neaktivnosti i iznenada je donio vreme i inspiraciju da se fokusira na muzičku produkciju i etiketu CRS Recordings, projekat osnovan i kustos zajedno sa Francescom Visconti aka VSK.
Ljutnja, volja da se izbegne, rastući osećaj težine podignutih samo šansom da muziku napravi svaki put kada želi, postaće njegova životna nit i “glavna tema” njegovog zvuka. Odsustvo iz živog kluba omogućilo mu je da započne introspekciju i samousmjereni put prema muzici.
Poslednjih godina njegov rad u studiju je našao mesta na mnogim važnim etiketama kao što su Dinamic Reflection, PoleGroup, Sonntag Morgen, Attic Music i potpisao je šest tracker-ova sa VSK na Developer’s Modularz.
Veći deo svog vremena proveo je 2017. godine učeći i eksperimentišući sa disciplinom live acta .

FB Event