Home

Events

Bjesovi // Fest, Zemun // 22.februar

  • Date: February 22, 2020
  • Time:22:00
  • Location: Zemun
  • Venue: Klub FestGradski park 2

Legendarna rok grupa Bjesovi iz Gornjeg Milanovca nastupiće u subotu, 22.februara 2020.godine u zemunskom klubu Fest! ✨✨✨

Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom “Bader Majnhof” da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u “Sent Galen”, pa “Čajna Blu” I konačno u “Bjesovi” (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”.
Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal; Slobodan Vuković – gitara; Ivan Kovačević – gitara; Marko Marković – bas; Miroslav Marjanović – bubnjevi; Ramon Hamel – bubnjevi.
Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.
Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti – pitanje svrhe čovečijeg postojanja.
Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i svoj prvi vinil “Sve što vidim i sve što znam”.

Ulaznice će se u pretprodaji prodavati u Felix Shop-u (TC Sremska) i na šanku kluba Fest po ceni od 700 RSD. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 RSD.

*** Ulaznice kupljene za prvi datum važe i za 22.februar***

https://www.facebook.com/Bjesovi-53496923850/
www.bjesovi.rs