Home

Festival

Artbat ▲ 29. decembar

No Comments

Ukrajinski duo ARTBAT, nastupiće u nedelju 29. decembra u Hangaru u Luci Beograd, na drugoj večeri Central Dance Event festivala.
Ograničen kontingent jednodnevnih ulaznica za 29.decembar je u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 890 dinara za parter i 1390 dinara za VIP zonu. U prodaji su takođe, ekskluzivnih 50 kompleta za ceo Central Dance Event festival, po ceni od 2490 dinara za parter i 3490 dinara za VIP.
ARTBAT su trenutno jedni od najuspešnijih ukrajinskih elektronskih muzičara i uživaju svetsku popularnost. U proteklih nekoliko godina, ova dvojica iskusnih di-džejeva i producenata iz Kijeva, napravili su veliki pomak u karijeri. Ključ njihovog uspeha je moćan i inovativan zvuk visokog kvaliteta. Njihove numere imaju impresivan kapacitet energije kako za intimne klupske podijume tako i za ogromne arene. To su samo neki od razloga zbog kojih mnogi priznati producenti imaju reči hvale za njihovu muziku, kao što su: Solomun, Tale Of Us, Pete Tong, Deadmau5, Adam Beyer i Richie Hawtin, dok redovno vrte njihove trake u svojim setovima.
ARTBAT su stekli slavu izdanjem „Mandrake“ za Definiton Music, koje je dostiglo sam vrh Beatport Overall Top 100 liste u periodu od mesec dana. Nakon „Mandrake“ usledilo je mnogo uspešnih izdanja, među njima i „Uplift“, njihovo prvo izdanje za Solomunov lejbl Diynamic, „Trip“ EP i traka kojom su se probili – „Tabu“ (2017) koja je dostigla visoku poziciju Deep House liste i ostala na njoj 11 nedelja. Prošle godine su izbacili EP za Diynamic pod nazivom „Planeta“, koji je sadržao tri najprodavanije trake koje je ova izdavačka kuća ikada objavila. Tim povodom „Planeta“ je objavljena i kao specijalno vinil izdanje. Iste godine, usledilo je i izdanje „Papillon“.
Tokom ove godine usledila je još jedna serija uspešnih izdanja. Njihov „Upperground“ EP dostigao je prvu poziciju Beatport chart-a, na kojoj se zadržao dva meseca, dok je „Atlas“ zauzeo drugo mesto.
Pored solo izdanja, imali su saradnje sa velikim artistima poput Matadora i WhoMadeWho. Obe kolaboracije dostigle su prvo mesto na Beatport Melodic Techno listi. U maju su objavili remiks Monolinkove numere „Return To Oz“, za koji mnogi tvrde da je jedna od najvećih traka godine.
Za nekoliko godina ARTBAT su uspeli da izgrade put do vrha svih muzičkih lista i trenutno su najprodavaniji artisti na Beatport Melodic House i Techno listi. Svoju muziku predstavljaju i na najvećim binama sveta, širom najpoznatijih klubova i festivala: DC10 Ibiza, Awakenings, Loveland, EDC Las Vegas i Japan, dok je nezaboravan njihov nastup za Cercle na vrhu planine Glava šećera u Rio de Žaneiru, koji je putem strima gledalo 2, 5 miliona ljudi.
Pred njima je mnoštvo velikih nastupa, svetska turneja i dosta nove muzike. Sa sigurnošču možemo reći da ARTBAT nikako više nije najbolje čuvana tehno tajna, već svetski fenomen.

Chris Liebing ▲ 28. decembar

No Comments

Sedmo izdanje Central Dance Event novogodišnjeg festivala održaće se od 28. do 31. decembra u Hangaru u Luci Beograd. Veče otvaranja zakazano je za subotu 28. decembar kada će u saradnji sa Apgrade-om, nastupiti harizmatični tehno pionir Chris Liebing.

Ograničen broj early bird ulaznica za dan otvaranja 28. decembar, u prodaji je putem Cooltix onlajn platforme, po ceni od 890 dinara za parter i 1390 dinara za VIP zonu. U prodaji je takođe, i ekskluzivnih 100 četvorodnevnih kompleta za ceo Central Dance Event 2020 festival, po ceni od 2490 dinara za parter i 3490 dinara za VIP.

Chris Liebing je kao jedan od pionira evropske tehno scene, posvetio život stvaranju i deljenju muzike, ostajući uvek veran sebi i svojoj muzičkoj viziji. Nakon ranog perioda fascinacije tehnom 1993. godine, koji je rezultirao angažmanom u legendarnoj prodavnici ploča Eye Q u Frankfurtu i otvaranjem sopstvenog kluba Spinclub, Chris pokreće izdavačku kuću CLR – koja tokom naredne dve decenije pored njegovih autorskih radova, remiksa i kolaboracija objavljuje renomirane tehno autore (Speedy J, Umek, Joseph Capriati, Terence Fixmer, Adam Beyer), osvetljava nove talente (Monoloc, Black Asteroid, Tommy Four Seven) i tako postaje sinonim za savremeni tehno zvuk.

Proslogodišnji album Burn Slow objavio je za Mute Records. Nakon godina provedenih upravljajući osećanjima publike na podijumu, ovaj album je bio prilika da Chris još jasnije izrazi svoja osećanja. „Hteo sam da napravim nešto slično čitavog života“, rekao je o ovom albumu. Melodični, psihodelični pravac po uzoru na njegove rane uticaje, označava početak novog poglavlja. Njegovi hvaljeni remiksi za Depeche Mode i Goldfrapp ponikli su iz istih kreativnih ideja – stapanja granica između elektronske i alternativne muzike.
Ove godine započinje saradnju sa belgijskom producentkinjom i jednom od najvećih mladih di-džej zvezda Charlotte de Witte, zajedničkim EP-jem Liquid Slow upravo objavljenim za njen novi lejbl KNTXT.

Nekada maestro sa vinilima, Liebing je među prvima iskoristio inovacije koje je donela digitalna tehnologija. Konfiguracija njegovog Hybrid DJ nastupa podrazumeva produkciju u realnom vremenu, konstantan miks nekoliko numera, kombinaciju lupova i grovova, poznatih muzičkih fraza ali i neobjavljenih deonica. Brojne kolege ističu njegov nastup kao jedinstven, a setove kao unikatne i uvek različite. Rezultat saradnje sa Native Instruments, specifična di-džejing tehnologija kreirana po njegovim idejama i potrebama, postala je tako dostupna širom sveta.

Chris Liebing je jedan od vodećih tehno izvođača današnjice i hedlajner festivala kao što su Time Warp, Burning Man, Awakenings, WMC, BPM, Hyte, ADE, Sonus, DGTL, Hyperspace, zvezda najvećih žurki na Ibici (Afterlife, Circo Loco), redovan gost najpopularnijih svetskih klubova (Fabric – London, Labyrinth – Brisel, Block –Tel Aviv, Concrete – Pariz). Vreme prolazi, trendovi se menjaju, ali kvalitet, inovacije i doslednost ostaju; filozofija na kojoj je sagrađena karijera Chris-a Liebing-a, čini da je on uvek korak ispred svih.

Zvuk Beograda – FrontWomen

No Comments

FRONTWOMEN // SAJSI MC // KEZZ // KUKLA

Treće izdanje festivala Zvuk Beograda u potpunosti je okrenuto umetnicama koje Beograd sluša, ženama koje stoje ispred svojih bendova ili solo projekata i vode ih – FRONT WOMEN!�

Možemo da kažemo da kroz istoriju uloga žena u muzici nije bila dovoljno vidljiva. A ne možemo reći da to i danas nije slučaj. Koliko često viđate muzičarke po festivalskim gigovima, koliko često su njihove pesme na set listama, koliko često gostuju na televizijama? Osim kao vokali u sastavima sa muškim liderima. Teško je odgovoriti na sva ova pitanja jer zapravo nema ni mnogo sagovornica na tu temu.

Mi želimo da ovu jednovečernju festivalsku manifestaciju posvetimo ženama u muzici kod nas (sa gošćom iz regiona) i tim putem samo da POKRENEMO razgovor o učešću žena na muzičkoj sceni kako bismo dali primer i većim, boljim i medijski praćenijim muzičkim dešavanjima da urade to isto.

POČINJEMO … sa tri mlade talentovane žene ove scene – ��dobro poznata SAJSI MC, mlada kantautorka TAMARA KEZZ i specijalne gošće iz Slovenije KUKLA – koje privlače sve više pažnje i osvajaju svojom muzikom, stilom i jasnim stavovima.

#štaslušabeograd
#beogradslušažene
#zvukbeograda2019
#frontwomen
#womenpower

Holi Festival

No Comments

Holi je drevni religijski hinduistički festival, poreklom iz Indije. Dominantno se proslavlja u Indiji i Nepalu, ali se proširio i na druge delove Azije i određene delove Zapadnog sveta. Holi je poznat kao „Praznik cveća“, „Festival boja“ ili „Festival ljubavi“. Praznik proslavlja dolazak proleća, kraj zime, rađanje novih ljubavi, a za veliki broj ljudi predstavlja dan za igru i smeh, sticanje novih poznanstava, opraštanje i zaboravljanje. Festival takođe slavi početak dobre prolećne žetve. Počinje na „Dan punog meseca“ i traje dvadeset i četiri sata.

Kod nas će se održati dva dana 16.8.2019. i 17.8.2019. i spremili smo vam ozbiljno dobar muzički program.

Više informacija uskoro…

Mountain Music Fest 2019 #srcekucajako!

No Comments

Zašto #srcekucajako?

1. Main Stage: Elemental, Plejboj, Killo killo banda, Loup-Garou
Vinyl Stage: DJ Iron, White City Soul
Bukva Stage: Trio elegancija
Dan: SUBOTA, 17. avgust, od 12h do 23h

2. Buč Kesidi i Ljubičice
Dan: PETAK, 16. avgust, od 18h do 22h

3. Čudesna šuma, programi: Zip-line, Avantura park, Streličarstvo, Dance Flow, Orijentiring opstanak, Yoga, Arhionica, Da Vinči most, Papirologija, Cirkusferina radionica žongliranja i hulahopa, Lutkice, Ispleti narukvicu svog detinjstva, Pinjate, Na pivu sa naučnikom – tema: elektromobilnost, Šareni zalogaj, Maderoterapija…
Dan: SUBOTA, 17. Avgust

4. Priroda, ski staza i šuma
Dan: Svaki

5. Gastro Stage
Dan: 16. i 17. avgust

6. Panoramske vožnje žičarom
Dan: SUBOTA, 17. avgust

7. I vi! 💓
(zato #srcekucajako)

Vidimo se na Divčibarama! Na četvrtom Mountain Music Festu!
Vedri, kao na prvom, i raspoloženi kao na svakom sledećem!
****
Cena karte za petak je 200 dinara i moguće je kupiti samo na ulazu.
Cena karte za subotu je 700 dinara, a za decu do 10 godina ulaz je besplatan. Karte za subotu prodaju se na tickets.rs i na ulazu u festivalski prostor.