Advertisement
 
Naš FB FanPage Clubbing.rs YouTube channel Clubbing.rs u svom svemiru Preuzmite RSS feed Naše cvrkutanje RA
 
Exit Magic Card
 
ŠABAČKI LETNJI FESTIVAL 2016
 

FB

 

Find stage lighting on DHgate

 

Anketa

Koji festival vam se najviše svideo ovog leta?
 
Koga bi ste voleli da čujete u klubovima u predstojećoj klubskoj sezoni?
 
Video sekcija

Beogradski koncert Velikog prezira u DOB-u PDF Štampaj E-pošta
Tuesday, 05 March 2013

Beogradski koncert Velikog prezira u DOB-uVeliki prezir vas poziva na svoj veliki beogradski koncert u petak 15. marta u 21h u Domu omladine Beograda.
    
Kada neka grupa postoji skoro dve decenije, lako je reći da više nema šta novo da ponudi i čime da iznenadi. Ali čak i površnim slušaocima je jasno da su Veliki prezir i Vladimir Kolarić Kole  kao autor pesama i lider benda, specijalna pojava na srpskoj muzičkoj sceni. Uvek spremni na promene i izazove, konstantno napredujući svirački, oni su svojim pesmama definisali celu jednu epohu. 
  

Ta epoha imala je svoje padove i poneki uspon, ali ako se pokuša da se rekonstruiše kako je izgledao naš život u poslednje dve decenije kroz pesme Velikog prezira, čini se kao da to vreme ipak nije zauvek izgubljeno.

 

Od debi albuma i generacijskih himni ,,Samo tebe znam”, ,,Dobro je” ili ,,Reke teku brodovima”, preko antologijskih ,,Brazdi” - verovatno jednog od najboljih albuma na srpskom jeziku u poslednje dve decenije - i pesama ,,Danima”, ,,Moram da znam, ,,Neobična sumnja”, ,,Sutra” ili ,,Hej”, do albuma ,,Ruka bez povratka” i ,,Nikadjekraj” sa svojim spomenicima jednom vremenu i dragim i manje dragim ljudima oko nas oličenim u hitovima ,,Konj”, ,,Suncokreti” ili ,,Zakopavam” i ,,Nema hrabrosti”, Veliki prezir se menjao, padao i dizao, širio svoju inspiraciju, hrabrio sebe i brojne fanove koji su svoj život prilagođavali koncertima koje su željno očekivali.Veliki prezir je samo tokom poslednjih par meseci svirao u Varšavi, Nišu, Rumi, Vrbasu i Novom Sadu, a koncertni planovi do kraja leta obećavaju još puno uzbudljivih novih destinacija.

Evo šta pred koncert u Beogradu kaže Vladimir Kolarić Kole:

,,Želim da svi znate da ćemo sve da damo. I dušu i srce i sve! Kao da nam je ovo poslednji put! Koncerti u Beogradu uvek su pod visokim emotivnim naponom i ne sumnjam da će i ovaj biti takav. Biće i izvesnih iznenađenja u vidu gostiju koji će nam se pridružiti na bini. Jedva čekam!”

Jedan od ,,najvećih” fanova benda rekla je da kvalitet njenog života zavisi od toga koliko puta tokom godine gleda i služa uživo Veliki prezir i za nju nema dileme - svaka godina sa bar tri odgledana koncerta Velikog prezira za nju nije propala.

 

 

 Photo by Andjela Grozdanic

Beogradski koncert Velikog prezira u DOB-u - Photo by Andjela Grozdanic

 

 

U petak 15. marta imaćemo priliku da napravimo prvi ,,brejk” ove godine i da u beogradskom Domu omladine vidimo bend u naponu snage, neverovatno motivisan i fantastično usviran.

Posle četiri studijska albuma na CD-u, krajem decembra prošle godine Veliki prezir objavio je i prvo vinilno izdanje - EP ,,Svetlost i dim”. Moći ćemo da čujemo kako zvuče i te četiri nove pesme, kao i stari hitovi, ali i neki zaboravljeni klasici i da zajedno sanjamo neka bolja vremena.

Svi ste pozvani!
 
Podrška pre i posle koncerta – Kišobran DJ tim.

Ulaznice za koncert Velikog prezira mogu da se kupe u pretprodaji po ceni od 500 dinara u kafeu Šikarica (Skadarska 22), prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i na svim prodajnim mestima Eventima. Cena ulaznice na dan koncerta iznosiće 700 dinara.

ODLIČAN HRČAK I POP DEPRESIJA PREDSTAVLJAJU
VELIKI PREZIR U DOMU OMLADINE BEOGRADA
DJ podrška: Kišobran
Petak 15. mart, 21h

 

 

 

 

 

Newer news items:
Older news items:
 
< Prethodno   Sledeće >