Advertisement
Kompilacija "Vibe yourself Vol.1"
 
Naš FB FanPage Clubbing.rs YouTube channel Clubbing.rs u svom svemiru Preuzmite RSS feed Naše cvrkutanje RA
 
Oktobarski salon 2014
 
CHRIS LIEBING
 
Lucky Records Showcase with Gary Beck
 
FB
  Online Top FM radio
 

MINT

 

 
Zen majstor
 
stage lighting
 
15000 omladinaca uživalo u "Misiji Beograd" PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 23 January 2013

15000 omladinaca uživalo u "Misiji Beograd""Misija Beograd", program koji je u Domu omladine trajao od 10. do 20. januara pod sloganom Raspust za DŽ, uspešno je završen.
  
Zamišljena kao platforma koja je okupila različite „gradske ekipe“ u borbi protiv januraske dosade Misija je predstavila čitav niz muzičara, filmova, radionica, prezentacija, dizajnera i svih drugih aktera beogradske subkulturne scene.
  

Ovaj program iniciran je kao rezultat dobre volje i samoinicijative različitih grupacija mladih. Oni su udružili svoje snage i uz minimalnu pomoć Doma omladine, kreirali kvalitetan i aktuelan sadržaj za sebe i svoje vršnjake.

Tokom 11 dana u Domu omladine prikazano je 20 besplatnih filmskih ostvarenja domaće kinematografije - od kultnih generacijskih filmova u poslednje dve decenije, do hit filmova najnovije produkcije, održano je 20 muzičkih programa - koncerti najboljih novih grupa i DJ-eva, brojne radionice, tribine i prezentacije, druženja sa muzičarima...

Svakog dana Misije Beograd u holovima DOB-a bio je postavljen izložbeno prodajni bazar urbanih brendova BUZZART, kao i Pop-up knjižara u saradnji sa Kulturnim centrom beograda. Ovim bogatim celodnevnim programom, koji je posetilo oko 15000 mladih ljudi i koji je privukao zavidnu pažnju medija, još jednom smo ostvarili misiju Doma omladine kao mesta u kojem mladi mogu da borave, da se opuste i budu ono što jesu, ali i da ih nadohvat ruke čeka kvalitetan i raznolik sadržaj koji im otvara vrata u budućnost. Misija Beograd još jednom je potvrdila sposobnost DOB-a da preispituje svoju društvenu funkciju, da se konstantno prilagođava potrebama i zahtevima mladih, te da ponudi aktuelan i zanimljiv program koji ima i edukativnu i zabavnu funkciju.

 

 

 15000 omladinaca uživalo u "Misiji Beograd"

15000 omladinaca uživalo u "Misiji Beograd"

 

 


Posebnu pažnju posetilaca Misije Beograd privukli su koncerti bendova okupljenih oko organizacije Kišobran (Thank you Baudelaire, Vibrator u rikverc, Bas i stega), kao i nastup grupa Straight Mickey and the Boyz, The Schtrebers i Treesome, potom Vatra DJ žurka, Šok koridor veče (tribina Šok koridor, koncert Čikinih bombona i DJ program), hip-hop i foto radionica udruženja ZEN Art, radionica breakinga YUGOSLAVIAN BBOYS tima, ali i besplatni jazz koncerti (Hot Club of Belgrade, Dirty Mind Jazz Quintet), Hornsman Coyote meet&greet...

 

Takođe, veliki odziv imala je i akcija "Budi i ti deo MISIJE" - otvoreni poziv zainteresovanim umetnicima, igračima, glumcima, dj-evima, mc-evima, rediteljima, pevačima, fotografima, režiserima i svim drugim umetnicima koji žele da predstave svoj rad javno. Prispele prijave objavljene su na FB stranici Misije Beograd, a publika je svojim glasovima odabrala šest mladih umetnika koji su se predstavili publici završne večeri Misije.

Na kraju, važno je istaći da je u realizaciji "Misije" učestvovao veliki broj volontera koji su imali prilike da se upoznaju sa principima rada u jednoj instituciji kulture. Zanimljivo je da je nastavak saradnje između volontera i Doma omladine već dogovoren i da su se tokom Misije rodile ideje za neke nove projekte...

Dom omladine se zahvaljuje svima koji su podržali ovu nesvakidašnju akciju!

 

 

 

 

 

 

 

 

Newer news items:
Older news items:
 
< Prethodno   Sledeće >