Advertisement
 
Naš FB FanPage Clubbing.rs YouTube channel Clubbing.rs u svom svemiru Preuzmite RSS feed Naše cvrkutanje RA
 
 KRAFTWERK 3D
 

FB

 

STRIP
Dani stripa u Beogradu i Novom Sadu PDF Štampaj E-pošta
Monday, 21 August 2017

Dani stripa u Beogradu i Novom SaduNovobeogradsko druženje uz stripove. Trodnevna berza stripa, praćena prodajnom izložbom, te besplatnim programima strip radionice i crtanja za publiku, odvijaće se u Merkatoru, na Novom Beogradu, od petka, 25. do nedelje, 27. avgusta.
   
Najveći domaći izdavači među kojima i: Veseli četvrtak, Darkwood, System comics, kao i neki specifičniji poput Makonda i Čudne knižare, doneće svoja najaktuelnija izdanja.

  

Detaljnije...
 
Veseli Četvrtak na Clubbing.rs PDF Štampaj E-pošta
Friday, 04 January 2013
Veseli Četvrtak na Clubbing.rs

Počev od tekućeg meseca strip sekcija na sajtu biće obogaćena saradnjom sa domaćim strip izdavačem - Veselim Četvrtkom. 

 

Tim povodom, svakog meseca delićemo stripove, pisati o njima i voditi vas kroz avanture u srcu Darkvuda, košmarne događaje na adresi Krejven Roud 7, proučavaćemo nemoguće sa profesorom iz Njujorka i predstaviti vam ostale junake koji svakog četvrtka stupaju u kontakt sa detetom u nama, zahvaljujući vrednom radu drugara iz redakcije.  

 

Detaljnije...
 
Deseti međunarodni salon stripa u SKC-u PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 27 September 2012

Deseti međunarodni salon stripa u SKC-uOd 27. do 30. septembra u Studentskom kulturnom centru (Kralja Milana 48) biće organizovan Međunarodni salon stripa 2012. Svečana ceremonija otvaranja festivala i dodela nagrada je u četvrtak od 19.00.
   
Posle niza pokušaja da se strip, kao jedna od najplodonosnijih umetničkih disciplina u srpskoj kulturi, na velika vrata uvede na oficijelnu likovnu i umetničku scenu, Srećna galerija Beogradskog SKC-a, 2001. godine uvodi sve pojavne oblike izražavanja devete umetnostu u svoj redovni godišnji program.
    

Detaljnije...
 
Digi-stripovi za novu generaciju PDF Štampaj E-pošta
Sunday, 09 September 2012

Digi-stripovi za novu generacijuStripovi prolaze kroz neku vrstu tehnološke revolucije, koja će, smatraju poznavaoci, probuditi interesovanje kod nove generacije čitalaca.
    
Od Supermena do Betmena, holivudski super-heroji nastali su u stripovima. Kreatori stripova kažu da dok popularnost knjiga opada u poslednjih 10-ak godina, stripovi prolaze kroz neku vrstu tehnološke revolucije, koja će, smatraju poznavaoci, probuditi interesovanje kod nove generacije čitalaca.
    

Detaljnije...
 
Domaći strip dobio pojačanje PDF Štampaj E-pošta
Wednesday, 05 September 2012

Domaći strip dobio pojačanjeDomaće izdavaštvo bogatije je od nedavno za još jednu izdavačku kuću pod nazivom ''Rosencrantz'' iz Maglića osnovanu u maju ove godine sa ciljem promovisanja domaćih strip autora u zemlji i inostranstvu, popularizacije strip umetnost i spasavanja od zaborava stripova nastalih na području bivše Jugoslavije tokom 20. veka.
 

Urednik ''Rosencrantza'' Svetozar Obradović rekao je da je odlučeno da se ta izdavačka kuća bavi strip izdavaštvom zato što su ljudi okupljeni oko ''Rosencrantza'' ljubitelji stripa.
  

Detaljnije...
 
Konkurs za 10. međunarodni salon stripa PDF Štampaj E-pošta
Thursday, 09 August 2012

Konkurs za 10. međunarodni salon stripaOtovren je konkurs za 10. međunarodni salon stripa koji će se održati od 27. – 30.09.2012. u Srećnoj Galeriji u Studentskom kulturnom centru Beograd. Rok za slanje radova je do 20. avgusta 2012.

   

Pravo učešća imaju autori svih uzrasta. Rad može biti delo jednog ili više autora, a odabir teme, žanra i autorski pristup, potpuno su slobodni. Uz rad je obavezno poslati PRIJAVU NA KONKURS ZA 10. MEĐUNARODNI SALON STRIPA koja se može preuzeti sa sajta SKC-a.

   

Detaljnije...
 
"Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti": 40 godina "Alana Forda" na Balkanu PDF Štampaj E-pošta
Sunday, 10 June 2012

"Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti": 40 godina "Alana Forda" na BalkanuČuveni strip “Alan Ford” možda nije toliko promenio istoriju stripa, koliko je zauvek promenio živote generacija koje su odrastale uz poslovicu Broja 1: "Kaniš li pobijediti, ne smiješ izgubiti!" Ove godine se navršava 40 leta od kada su avanture agenta Alana Forda osvojile srca miliona širom SFRJ.

   

Scenarista Lučijano Seki i crtač Roberto Raviola, poznatiji pod pseudonimima Magnus i Maks Bunker, u maju 1969. godine u Italiji pokrenuli su strip „Alan Ford”.

     

Detaljnije...
 
Promocija stripa Blatište Borisa Stanića PDF Štampaj E-pošta
Friday, 27 April 2012

Promocija stripa Blatište Borisa StanićaBLATIŠTE - Nova strip knjiga jednog od najaktivnijih strip autora domaćeg andergraunda, u izdanju udruženja Elektrika iz Pančeva. Nakon uspešnog proboja na domaćoj i međunarodnoj strip sceni, ostvarenog prvom epizodom knjige RADOSAV: Jutarnja Magla, Boris Stanić se vraća sa novom kolekcijom kratkih stripova, nastalih u poslednje 3 godine.

 

Na 130 strana ovog intenzivnog štiva, autor se bavi paganskom mitologijom, odnosom pojedinca prema prirodi, ukrajinskim i uzbekistanskim narodnim bajkama, ali i grotesknom kritikom savremenog života i urbane hipokrizije.

 

Detaljnije...
 
Serija predavanja o stripu u DKSG PDF Štampaj E-pošta
Sunday, 20 November 2011

Serija predavanja o stripu u DKSGAmerika je prvo izmislila strip, a zatim sebe više od stotinu godina izmišljala kroz stripove.

 

Od Yellow Kid do Kick-Ass, od Will-a Eisner-a do Robert-a Krumb-a, od Kapetana Amerike koji je nokautirao Hitlera do Kapetana Amerike koji je pokorio bioskopske blagajne, američki strip je ostao avantura u četiri boje što govori jezikom kao ni jedan drugi medij.

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 14 of 22
Kompilacija "Vibe yourself Vol.2"
 
Kompilacija "Vibe yourself Vol.1"