Advertisement
 
Naš FB FanPage Clubbing.rs YouTube channel Clubbing.rs u svom svemiru Preuzmite RSS feed Naše cvrkutanje RA
 
 KRAFTWERK 3D
 

FB

 

Video sekcija

The Prodigy na Vip In festivalu
Tuesday, 08 April 2008

Članovi sastava "The Prodigy" i Serž Tankian iz grupe "System of a down" ove godine nastupiće na "VipIn festivalu", koji se održava od 3. do 4. juna u Zagrebu.

Članove grupe „The Prodigy“ 1990. godine okupio je Liam Haulet, dve godine kasnije objavili su debi album ˝Experience˝, u drugoj polovini devedesetih godina XX veka izlaskom ploče ˝The Fat of the Land˝ postali su najkomercijalnija grupa plesne elektronske muzike. Sastav „The Prodigy“ je do danas prodao 16 miliona albuma.

U ranoj fazi svog postojanja sastav „The Prodigy“ je stvarao u stilovima poput rejva, hardkor tehna i indastriala. Sazrevajući, u njih je uplitao alternativni rok, bigbit i pank. Iako je frontmen Kit Flint svojevrsni zaštitni znak grupe, kreativnu polugu i sve ono što sastav zapravo jeste predstavlja upravo Liam Haulet - u djetinjstvu školovani pijanista, a kasnije hip hop i esid house di džej.
Detaljnije...
 
Konacno - MANU CHAO!
Tuesday, 08 April 2008
Francusko-španski muzičar i aktivista, definitivno jedan od najtraženijih na ovim prostorima, onaj koga čekamo od kada smo krajem osamdesetih neumorno premotavali kasetu da još jednom čujemo hitove Mala Vida i King Kong Five, konačno dolazi na Exit.

Bivši frontmen francuskih latino pankera Mano Negra, danas kao Manu Chao iza sebe ima četiri albuma, hitove "Rainin' in Paradize", "Politik Kills", "Bongo Bong", "Je ne t'aime plus", "Me Llaman Calle", "Clandestino" i svetsku slavu.

Potekao iz porodice koja je iz Španije u Francusku pobegla pred okrutnim Frankovim režimom, svetski putnik koji je priređivao nezaboravne žurke i prenosio levičarske poruke sa broda koji krstari obalama Južne Amerike, kritičar Bušove administracije i antiglobalista, čovek za koga je pank i rege istoričarka Vivien Goldman rekla da je najpankerskiji muzičar kojeg može da zamisli...

Manu Chao peva o ljubavi, o životu u emigraciji i borbi za bolji svet, na francuskom, španskom, engleskom, portugalskom, galicijskom jeziku i svira muziku koja je mešavina žanrova, nastala pod različitim uticajima, od francuskih šansona, preko klasičnog roka i panka, do zvuka Kariba.

Detaljnije...
 
BECK’SPERIENCE PRODRMAO Beograd!
Monday, 07 April 2008


Beck’sperience okupio je u petak, 4. aprila, oko 3000 ljudi, poklonika dobrog elektro zvuka u novobeogradskoj hali ExpoXXI!

Vec oko 23 časa zagrevanje atmosfere krenulo je sa Phillip Sollmann a.k.a Efdeminom, dok je kulminacija pozitivne energije prostrujala uz performanse legendarnog nemačkog dueta Alter Ego oko 1:30h posle ponoći! U nastavku večeri, Jerome Sydenham, neverovatni house guru, hipnotisao je dancefloor Becks’perience-a do ranih jutarnji sati!

Prvi BECK’SESPIRIENCE pokazao je da ekskluzivitet umetnika koji nastupaju i vrhunska tehnička produkcija smeštaju Srbiju kao nezaobilazni centar tehno - house dešavanja na svetskoj mapi muzičkih događaja!

Zaključak mnogobrojne publike je da su vrhunska imena iz sveta elektronske i klupske muzike, tehno duet Alter Ego, house guru Jerome Sydenham i Efdemin oduševili sve u Expo centru i doveli atmosferu do usijanja!


 

Detaljnije...
 
Iskaz - Teorija haosa
Monday, 07 April 2008

Obaveštavamo vas da je u prodaji Teorija haosa - drugi album Zorana Stefanova Iskaza, objavljen za izdavačku kuću Multimedia Records.

Naslednik samizdat albuma Natio (2006) je snimljen u periodu septembar 2007 - januar 2008, a Iskazov prateći bend Svedoci koji broji 9 članova je i ovog puta imao aktivnu ulogu u stvaranju pesama.

Na albumu se nalazi 16 numera, kao gosti su svoj doprinos dali: Sky Wikluh, Bane Sunshine, Marčelo, Nensi (Filter Crew) i Suid.

Izdanje Teorija haosa u muzičkom smislu karakteriše fuzija funka, hard corea i jazza koje, kao vezivno tkivo, kompaktnim čini hip-hop.

Tekstualno, predstavlja jedan vid hronike vremena u kome se svet danas nalazi - gledano kroz ljude kao fundamentalna bića haosa.

Prvi singl sa albuma Profil poroka se već nalazi na relevantnim domaćim listama; spot za ovu pesmu je urađen u saradnji sa nezavisnom filmskom kućom 15 Minutes Pictures.


Detaljnije...
 
Rock momenti 2: Live @ SKC
Monday, 07 April 2008
Nakon prošlogodišnjih uspešnih izložbi fotografija pod nazivom Rock Momenti u beogradskoj New Moment Galeriji Ideja, koja je trajala dva meseca od 10. maja do 10. jula, izložbe u okviru Viva La pola! festivala na Monumentima u Puli 27. i 28. jula, i u okviru String festivala u Galeriji otvorenog univerziteta u Subotici, krajem avgusta, autori izložbe ‘’Rock Momenti’’ - Stanislav Milojković, Anamarija Vartabedijan i Aleksandar Zec će beogradskoj publici predstaviti potpuno nove rock fotografije na izložbi ‘’Rock momenti 2: Live @ SKC’’, koja će biti postavljena od 07- 20. aprila 2008. godine u Galeriji SKC, u Beogradu.

Izložba ‘’Rock momenti 2: Live @ SKC’’predstavlja svojevrsnu foto-dokumentaciju rock koncerata bendova sa domaće i inostrane scene, koji su se događali u prostorijama SKC-a u proteklih godinu i po dana. Izložba se sastoji od 60 fotografija, formata 30 x 40 cm i 120 x 80 cm. Autori su kroz svoje fotografije prikazali najznačajnije i najraznovrsnije momente na koncertima, atmosferu, energiju, zanos kao i komunikaciju između izvođača i publike.

SKC je svojom bogatom aktivnošću predstavljao mesto gde su se Stanislav, Anamarija i Zec, trojka koju vezuje zajednička ljubav prema rock 'n' roll-u i fotografiji, najčešće sretali, družili i radili zajedno u proteklih godinu dana. Iz tog razloga su autori izabrali da izložbu posvete upravo dešavanjima u ovom prostoru.Detaljnije...
 
Exitovci u svetu filma
Monday, 07 April 2008
Nacionalni filmski festival u Novom Sadu ove godine postaje „Cinema City Film & New Media festival“ koji će se održati od 14. do 21. juna...
Nakon neslavnog prošlogodišnjeg debija za koji su većinske „zasluge” pripisane Filmskom centru Srbije, Nacionalni filmski festival u Novom Sadu ove godine postaje „Cinema City Film & New Media Festival“ koji će se održati od 14. do 21. juna u isključivoj režiji Udruženja Exit.

PRODUKCIJA - osim činjenice da je reč o ambicioznoj filmskoj manifestaciji koja se odvija u Novom Sadu, teško da se može napraviti direktna paralela između Nacionalnog i „Cinema City Film & New Media Festivala“. S nazivom projekta menja se čitava koncepcija, a umesto koautorstva s Filmskim centrom Srbije, kompletnu realizaciju preuzelo je Udruženje Exit.

- Glavni problem prošlogodišnjeg izdanja je bio vezan za tehniku, a to je kao kada bi na Exitu bilo loše ozvučenje. Mislim da će sad sve biti besprekorno. Dvojni menadžment nije najbolje rešenje za ovakve projekte, a pokazalo se i da realizacija na relaciji Beograd-Novi Sad nije delotvorna - kaže za „24 sata” Ivan Lalić, predsednik Programskog saveta Festivala, a ispred udruženja Exit.

Prema njegovim rečima, nova verzija festivala dobiće internacionalni karakter, a sam program će biti znatno kompleksniji i precizniji u komunikaciji s ciljnom publikom.
- Poseban akcenat stavićemo na „New Media Program”. Razvoj tehnologije i kreativnih pristupa nešto je što će sigurno menjati sliku filma, i moguće je da će se vremenom pokazati da je upravo to glavni festivalski program - navodi Ivan Lalić.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 2031 2032 2033 2034 2035 2036 2037 2038 2039 2040 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 12181 - 12186 of 12332