Advertisement
 
Naš FB FanPage Clubbing.rs YouTube channel Clubbing.rs u svom svemiru Preuzmite RSS feed Naše cvrkutanje RA
 
Kompilacija "Vibe yourself Vol.2"
 
Kompilacija "Vibe yourself Vol.1"
 

FB

 

Video sekcija

R.E.M. - Accelerate (Warner)
Tuesday, 01 April 2008
R.E.M. su se probudili iz zimskog sna (bilo je krajnje vreme) i odlučili da pokažu današnjim bendovima, na koje su uticali, da još nisu za bacanje.

Ako želite da snimite inteligentnu, zapaljivu rok ploču, ovako se to radi!

Nešto više od 34 minuta više je nego dovoljno da se svi koji su ih otpisali zamisle.

Ovde nema loše pesme, R.E.M. zvuče kao da su 20 godina mlađi, sve je tako živo i uzbudljivo. “Enjoy yourself with no regrets“(Uživajte bez žaljenja) – kaže Michael u pesmi “Supernatural Superserious” (jedan od njihovih najboljih singlova), i pogađa pravo u srž rokenrol načina života.

Ploča je prepuna kratkih upečatljivih gitarskih himni. Čak i blaži momenti (kojih je veoma malo) “Houston” i “When The Day Is Done” nekako su energični. Ovo nije obično gitarsko krljanje, svaka pesma ima nepogrešivo razarađenu melodiju i tu su R.E.M. i dalje majstori.
Detaljnije...
 
Main stage za divu!
Monday, 31 March 2008
Juliette and the Licks novo su ime glavne bine 08! U subotu, 12. jula, Main Stage ugostiće najpoznatiju glumicu rock'n'roll-a i najglasniju rokerku Holivuda.

2004. godine, gospođica Lewis i njen bend uzdrmali su rok scenu sirovim, glasnim i energičnim rock'n'roll-om. Juliette Lewis, slavna holivudska glumica koju su proslavile uloge u filmovima "Natural Born Killers", "Kalifornia" i "Old School", 1994. prvi put pojavljuje se u spotu za pesmu "Come to My Window" Melise Etridž. Sledi njeno izvođenje numere "Hardly Wait" (PJ Harvey) za film "Strange days" i uloga u spotu za pesmu "Buried Alive by Love" (H.I.M.). Početkom 2003, glumačku karijeru ostavlja po strani, zajedno sa Lindom Peri počinje da piše tekstove pesama, okuplja kvartet The Licks i kreće u ostvarenje svog rock'n'roll sna.

Prvi, veći muzički proboj Juliette and the Licks prave svirkom u klubu "Viper Club" čiji je vlasnik Džoni Dep, a nakon prve turneje po američkoj Zapadnoj obali, bend izdaje prvi EP "...Like a Bolt of Lightning". Ceo debi album "You re Speaking My Language" izdali su u septembru 2004, uz dva singla - "You re Speaking My Language" i “Got Love to Kill”. Dugu i napornu turneju koja je usledila prate i nastupi sa takvim r n r velikanima kakvi su The Foo Fighters, Angels & Airwaves, Queens of the Stone Age i Motörhead.

Godinu dana kasnije, posle nekoliko uspešnih turneja, izdaju i drugi album - “Four on the Floor”, a potom i singlove “Sticky Honey” i “Hot Kiss” koji postiže zavidan komercijalni uspeh. U decembru 2007. izlazi i “Four on the Floor” DVD i od tada bend je na novoj turneji širom Sjedinjenih Država i Evrope.Detaljnije...
 
EXIT 08: Konkurs za promotere
Monday, 31 March 2008

EXIT otvara konkurs za promotere Exit festivala, Tuborg Green Festa i Cinema City - Filmskog festivala Srbije.

Ukoliko imate od 18 do 23 godine i želite da učestvujete u promociji Exit festivala trebalo bi da prijavu preuzetu sa ove adrese, popunite, odštampate (na jednom listu A4 formata) i lično predate, uz svoju fotografiju, svakog radnog dana od ponedeljka, 31. marta, na sledećim mestima:


Novi Sad
EXIT, Trg mladenaca 5
Predavati radnim danom u periodu od 9 do 17 časova. Rok za predaju prijava je 10. april.

Beograd
„Soul Flower“ produkcija, Svetogorska 6/16 (V sprat)
Predavati radnim danom u periodu od 11 do 16 časova. Rok za predaju prijava je 16. april.

Sve potrebne informacije, zainteresovani mogu da dobiju pozivom na broj telefona: 064 9313 407

Posao promotera predviđa direktnu promociju i rad na info-deskovima u Beogradu i Novom Sadu. Potrebno je da svi zainteresovani pokažu znanje engleskog jezika, kao i poznavanje Exit festivala i muzičke scene uopšte.

Detaljnije...
 
Beck'sperience izlozba fotografija
Monday, 31 March 2008
Otvaranje izložbe fotografija sa prethodnih "Beck'sperience" zabava održaće se u galeriji "New Moment", Hilandarska 14, u utorak, 1. aprila u 19 časova. Tema izložbe je: „Energija Beck`sperience-a u 2007“ dok se na fotografijama nalaze nezaboravna gostovanja vrhunskih imena iz sveta elektronske i klupske muzike - DJ Tiga, Sven Vath-a i Chemical Brothers-a.

Izložba fotografija biće ujedno i prilika da iz prve ruke saznate šta donosi predstojeći muzički spektakl Beck’sperience koji se održava 4. aprila 2008. godine u EXPO XXI!

Zvezde prvog u 2008. godini Beck’sperience-a su legendarni tehno duet Alter Ego, house guru Jerome Sydenham i jedno od najvećih otkrića 2007. godine, Efdemin.

Serijal BECK’SPERIENCE je tokom 2007. predstavio domaćoj publici brojna vrhunska imena iz sveta elektronske i klupske muzike - na do sada 3 održana događaja u Expo centru i Beogradskoj areni nastupili su Tiga, Chemical Brothers, Sven Väth, Zombie Nation i Chris Tietjen. Sva tri pomenuta događaja imali su odličan odziv publike koji kulminirao 24.11. kada je Cocoon party u potpunosti raspodat nekoliko dana pred održavanje.

Detaljnije...
 
Na prodaju najveca kolekcija ploca
Friday, 28 March 2008

Pol Mehini ponudio je putem Internet sajta za aukciju eBay najveću kolekciju ploča na svetu i za koju bi svi zainteresovani trebalo da izdvoje minimum 3 miliona dolara.

Kolekcija ponuđena na prodaju sadrži preko 6 miliona pesama smeštenih na 3 miliona ploča i 300.000 kompakt diskova.

Ukoliko bi neko poželeo da sve ponuđene pesme kupi pojedinačno preko nekog od muzičkih servisa na Internetu morao bi da izdvoji 5. 940. 000 dolara, tako da minimalna cena od 3 miliona dolara predstavlja dobru ponudu.

Pol Mehini započeo je stvaranje svoje kolekcije pre pedeset godina, a odluku da se odrekne impozantne zaostavštine doneo je nakon negodovanja njegove supruge i zdravstvenih problema. Kolekcija će se za vreme trajanja aukcije nalaziti u skladištu sa kontrolisanom klimom kako bi je kupac dobio u što boljem stanju.

Mehini počeo da kupuje muziku za svoju kolekciju sa željom da sačuva muzičku istoriju za buduće generacije i nada se da će ova vredna zbirka zainteresovati Nacionalne muzeje i biblioteke kako ploče ne bi bile razdvojene.

Detaljnije...
 
Propeleri u Dangubi
Friday, 28 March 2008
SKA - Kada je reč o nastupima lidera novosadske ska scene, benda „Lost Propelleros”, vesela atmosfera je garantovana njihovim brzim ritmovima, kvalitetnom duvačkom sekcijom i nepretencioznim, ali upečatljivim i jasnim tekstualnim porukama.

Bend kao ključnu ideju ističe potrebu da njihovi „ska i rege ritmovi prošarani kvalitetnim stihom zadovolje ne samo tinejdžere, već i stariju publiku”, a Propeleri to postižu uz dozu opuštenosti i spontanosti (s kojima doduše ponekad znaju i da preteraju). Zato su prvenstveno poznati i priznati kao aktivan koncertni bend, mada su dosad objavili jedan album „Zaigraj ovu igru” (Multimedia records), a aktuelna je obrada „Pesme o jednom petlu” Đoleta Balaševića, koja se našla na kompilaciji „Neki noviji klinci”.

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979 1980 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11851 - 11856 of 11985