Advertisement
Kompilacija "Vibe yourself Vol.1"
You need to upgrade your Flash Player.

 
Naš FB FanPage Clubbing.rs YouTube channel Clubbing.rs u svom svemiru Preuzmite RSS feed Naše cvrkutanje RA
 
Oktobarski salon 2014
 
CHRIS LIEBING
 
Lucky Records Showcase with Gary Beck
 
FB
  Online Top FM radio
 

MINT

 

 
Zen majstor
 
stage lighting
 

Anketa

Koji festival vam se najviše svideo ovog leta?
 
Koga bi ste voleli da čujete u klubovima u predstojećoj klubskoj sezoni?
 
Video sekcija

Predstavljamo Vam "Suba Stage"
Tuesday, 19 May 2009

Predstavljamo Vam "Suba Stage"

Tačno iznad reke, World Music Stage je uvek bio luka za one koji traže dobru zabavu i muzičku edukaciju, nova muzička iskustva. Ove godine, na istom mestu, predstavljamo vam Suba Stage.

Koncept i ideja ove nove bine nastali su iz želje da se oda počast jednom od najpriznatijih svetskih umetnika koji je potekao iz Novog Sada, producentu, kompozitoru, multiinstrumentalisti i istraživaču, Mitru Subotići Subi.

Više o Subi...

Ovo nameravamo da uradimo kroz nastupe njegovih prijatelja i muzičara sa kojima je sarađivao, ali i novih muzičkih putnika, avanturista i istraživača. Ukratko, ova bina biće posvećena onima koji u muzici pomeraju horizonte, otvaraju nove prostore i spajaju svetove. Onima koji povezujue i stvaraju nove žanrove, onima koji eksperimetišu i otkrivaju. Baš onako kako je to radio Suba.

Program četiri festivalska dana na Suba bini biće tematski podeljen: u četvrtak predstavljamo Portugal, u petak Brazil, u subotu Holandiju, a u nedelju, Veliku Britaniju i Srbiju.

Detaljnije...
 
Prvi trejler novog Šerloka Holmsa
Tuesday, 19 May 2009

Šerlok HolmsObjavljen prvi trejler za novi film britanskog režisera Gaja Ričija "Šerlok Holms" u kojem naslovne uloge tumače Robert Dauni Džunior i Džud Lou.

Film govori o mračnim korenima najpoznatijeg detektiva na svetu - pre nego što je "uzeo lupu u ruku" i otkrio "moć dedukcije", Holms je bio borac u ilegalnim uličnim okršajima, kao i konzument nedozvoljenih supstanci.

Njegovog pomoćnika doktora Votsona, tumači britanski glumac Džud Lou. U nastavku članka pogledajte trejler.

 

 

Detaljnije...
 
"Beogradski omnibus" konkurs
Tuesday, 19 May 2009

Beogradski omnibus“Beogradski omnibus” zamišljen je kao projekat koji će predstaviti kratke priče o Beogradu — kratkometražne igrane filmove različitih scenarista, u režiji različitih autora. Ovo je projekat u čijoj je osnovi konkurs za odabir scenarija po kojima će kasnije biti snimljeni filmovi pod zajedničkim radnim nazivom “Beogradski omnibus”.

Smestite svoju beogradsku priču na reke grada ili u okolne kvartove i pošaljite svoj scenario! Filmovi koji će biti snimljeni po odabranim scenarijima su trajanja ne dužeg od 10 minuta. Pobednike konkursa za scenario bira nezavisni žiri, a o izboru reditelja naknadno odlučuje producent projekta.

Konkurs je otvoren od 15. maja do 30. juna 2009. godine. Snimanje je planirano za početak marta 2010. godine.

“Beogradski omnibus” je zamišljen kao film koji će se naći u bioskopskoj distribuciji, ali i na festivalima u zemlji i u inostranstvu. Jedan od ciljeva projekta je i taj da grad Beograd dobije svoj film — film koji govori o savremenom gradu, film u kome je Beograd glavni lik.

 

 

Detaljnije...
 
Zatvaranje izlozbe EXIT fotografija u Novom Sadu
Tuesday, 19 May 2009

Izlozba EXIT fotografija u Novom Sadu

Izložbu fotografija na temu muzičkog festivala EXIT zainteresovani ljubitelji umetnosti moći će da vide još danas na Trgu Slobode u centru Novog Sada.

Ovo je bila prva samostalna izložba mladog fotografa Bojana Hohnjeca, a organizovana je uz pomoć kompanije Carlsberg Srbija kao dugogodišnjeg partnera EXIT festivala. Izložba je bila otvorena od 11. maja, a zatvara se u utorak, 19. maja 2009. godine.

Na nesvakidašnjim fotografijama Bojana Hohnjeca predstavljeni su najupečatljiviji momenti sa EXIT festivala, viđeni objektivom talentovanog mladog fotografa koji je na njih utisnuo inspiraciju ne samo atmosferom jednog od najvećih muzičkih festivala u ovom delu Evrope, već i inspiraciju prirodom i nesvakidašnjim praskozorjima ispod Petrovaradinske tvrđave.

Tako je na sebi jedinstven način pokazao sopstveno viđenje opčinjenosti muzikom, atmosferom i jedinstvenom energijom.

Detaljnije...
 
Technotise-Edit i ja otvara Cinema Cit
Tuesday, 19 May 2009

Tehnotise otvara Cinema City

Srpska kinematografija konačno je dobila futuristički film fantastične animacije koji nam predstavlja Aleksa Gajić. Upoznajte Beograd 2074. i Edit koja u svetu budućnosti pokušava da reši probleme jedne obične devojke. Neobični događaji otkrivaju uzbudljivi svet naučne fantastike!

Futuristički, animirani film „Technotise - Edit i ja“, autora Alekse Gajića, otvoriće  Internacionalni festival filma i medija Cinema City, u subotu 6. juna u 20 časova, u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

 

Nakon šestogodišnjeg rada za francusku strip izdavačku kuću, i preko 300 nacrtanih tabli, Aleksa Gajić je odlučio da pokrene svoje likove u animiranom filmu koji će pokušati da odgovori na sve izazove koje pred sebe postavlja akciona naučno-fantastična priča u budućnosti. „Technotise – Edit i ja“ rađen je u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, produkt je četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) a uzor filma bile su japanske anime.

 

 

Detaljnije...
 
Briljantin otvara 54. Sterijino pozorje
Tuesday, 19 May 2009

Sterijino pozorište plakat

Zbog nezalečene povrede skočnog zgloba glumca Ivana Bosiljčića, umesto takmičarske predstave „Maratonci trče počasni krug“ na otvaranju Sterijinog pozorja biće prikazan mjuzikl „Briljantin“

 

Predstava „Maratonci trče počasni krug“, koja je trebalo da otvori 54. Sterijino pozorje, neće se prikazati u Novom Sadu zbog povrede jednog od glavnih glumaca, Ivana Bosiljčića. Umesto nje, na otvaranju festivala, 23. maja u 20 časova na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta biće prikazan novi hit Pozorišta na Terazijama, „Briljantin“, koji će se prikazati van takmičarske selekcije.

Glumac Ivan Bosiljčić povredio je skočni zglob pre nekoliko nedelja izvodeći predstavu „Cigani lete u nebo“, zbog čega je otkazan veliki broj predstava Pozorišta na Terazijama. Iako su lekarske prognoze govorile da će se Bosiljčić oporaviti do početka Pozorja, na žalost, to se nije dogodilo. Lekarski konzilijum je 18. maja utvrdio da oporavak Ivana Bosiljčića ne teče predviđenom brzinom, te da ne postoji mogućnost da Bosiljčić nastupi na otvaranju Pozorja, niti kasnije, tokom festivala. Sledstveno, organizatori festivala, konsultujući se sa upravom Pozorišta na Terazijama,  odlučili su da umesto predstave „Maratonci trče počasni krug“, na svečanom otvaranju festivala bude prikazan novi mjuzikl ovog pozorišta „Briljantin“ u režiji Mihaila Vukobratovića.

 

 

Detaljnije...
 
Završnica Ring Ring festivala
Tuesday, 19 May 2009

Kevin Blechdom - Završnica Ring Ring festivalaKristin Erickson, poznatija kao , jedna je od najzanimljivijih muzičarki sa ove ili one strane pop scene.

Klasike kao što su "I Will Always Love You" Whitney Houston smelo izlaže totalnoj rekonstrukciji, krećući se tankom linijom između sprdnje i visoke konceptualne umetnosti, da bi se odmah zatim dokazala kao virtuoz na bendžu, čak i na sceni sa velikanom kakav je Eugene Chadburne.

Negde između ove dve skoro nepremostive obale muzičke industrije i samog koncepta zabave i umetnosti, Kevin Blechdom je objavila dva albuma, pregršt singlova i mini-izdanja na kojima se nalaze njene vizije pop formi, da bi sa poslednjim - trećim solo albumom "Gentlemania" -  objavljenim proleća ove godine za kelnsku etiketu Sonig (koju su pre više od 10 godina osnovali članovi grupe Mouse On Mars), krenula ka stadijumu pročišćenja pesama do njihovog organskog tkiva, pa i ponovnog rearanžiranja nekih svojih starijih pesama – pre svega za klavir.  

Rođena u gradu Stuart u Floridi, sa čestim prebivalištem u San Francisku i neizbežnom Berlinu, Kristin je započela muzičku karijeru nakon studija na legendarnom Mills koledžu - prvo kroz lokalnu atrakciju Adult Rodeo, a zatim i duo Blectum From Blechdom u saradnji sa Blevin Blectum, jedan od prvih uspešnih "ženskih" elektronskih bendova.

Detaljnije...
 
Exit festival gostuje u Amsterdamu
Tuesday, 19 May 2009

Exit fest

Exit festival predstaviće 28. maja u klubu Occii u Amsterdamu na žurci 'Underground Connection' deseto izdanje Exit festivala i neke od najboljih muzičara iz Srbije i sa Balkana - Obojeni Program, The Good Guys i JaroGariLega DJ Collective.

Ovim izvođačima pridružiće se na bini i holandski muzičari, Knalpot i Juha, koji će kasnije nastupiti i na samom Exitu, o čemu ćemo vas vrlo brzo detaljno informisati. 'Underground Connection' organizuju Exit festival i Građanski pakt za jugoistočnu Evropu, a ceo događaj podržalo je Izvršno veće Autonomne pokrajine Vojvodine.

Dva dana nakon toga, 29. maja u Residence palati u Briselu biće održan panel 'Balkan Youth in European Integrations' na kojem će šestoro uspešnih mladih umetnika sa Balkana razgovarati sa nezavisnim ekspertima i zvaničnicima Evropske Unije. Ovaj događaj organizuju European Policy Center i European Fund for Balkans. Osim panela, u Briselu će biti održana izložba radova na temu 'Evropa' mladih dizajnera sa Balkana, koju organizuju web portal A3Format, Građanski pakt za jugoistočnu Evropu i Exit festival.

Cilj žurke 'Underground Connection' i panela 'Balkan Youth in European Integrations' jeste predstavljanje mladih sa Balkana, čiji kvalitet i potencijal nisu dovoljno prepoznati ni kod kuće, a ni u Evropi (budućoj kući?).

Detaljnije...
 
Tuborg Green Fest saopštenje
Tuesday, 19 May 2009

Depeche mode

Kupce ulaznica za Tuborg Green Fest, na kojem je trebalo da nastupe Depeche Mode, Ladytron i Motor, molimo za strpljenje jer ćemo do kraja nedelje imati konačnu informaciju o tome da li će ovaj festival u Beogradu biti održan sa zakašnjenjem ili će biti potpuno otkazan.

Sve koji žele nazad novac, bez obzira na to da li će festival biti održan naknadno ili ne, obaveštavamo da će proces vraćanja novca početi u ponedeljak, 25. maja, i da ćemo ih o vremenu, mestu i načinu zamene ulaznica za novac detaljno informisati do kraja ove nedelje.

Kupci ulaznica koji imaju samo vaučer ne treba da brinu jer, bez obzira na to što ih nisu preuzeli, ulaznice su platili i imaće isti status kao i svi oni koji jesu preuzeli ulaznice.

Detaljnije...
 
Tuborg Green Spot, Smederevo
Monday, 18 May 2009

Tuborg Green Spot

Kompanija Carlsberg Srbija sa svojim brendom Tuborg Green i ove godine nastavlja koncept muzičkih dešavanja pod nazivom „TUBORG GREEN SPOT” koji će obići osamnaest gradova u Srbiji. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje dobrog klubskog zvuka, da se pridruže na žurkama koje će biti organizovane širom Srbije tokom 2009. godine. „Green Spot” je pokretna diskoteka kapaciteta do 2 hiljade ljudi, koja sadrži kompletnu rasvetu, audio tehniku, šankove, DJ binu i druge prateće elemente.  

Ovim inovativnim konceptom, koji je po prvi put u našoj zemlji realizovan prošle godine, Tuborg tim želi da nastavi da svim mladim ljudima u Srbiji pruži dobar provod i jedinstvenu zabavu! 

Tuborg Green Spot ovogodišnju muzičku turneju započeo je u Nišu, a ovog vikenda 23.maja dolazi u Smederevo. Lokacija na kojoj će se žurka održati je Šalinačka ulica bb, Kvantaška pijaca, a nastupiće DJ Aćim i DJ Mirko.

Na Tuborg žurkama, nastupaće domaći DJ-evi: Aćim, Goran Starčević, Mirko i Meex, Oysha i Funky Junkie. „Green Spot“ kreće od marta meseca i trajaće do kraja godine, a žurke će biti organizovane gotovo svakog vikenda u većim gradovima Srbije.  


Clubbing.rs muzički magazin u saradnji sa organizatorima Vas vodi naTuborg Green Spot u Smederevo. 3x2 ulaznice su rezervisane za Vas.Zainteresovani je potrebno da pošalju email na karte at clubbing dot rs koji sadrži ime, prezime i broj mobilnog telefona.


Detaljnije...
 
Pogledajte "EXIT 2074"
Monday, 18 May 2009

Pogledajte "EXIT 2074"

Spot je delo umetnika, animatora, strip crtača Alekse Gajića i istovremeno je svojevrstan trejler njegovog dugometražnog animiranog filma 'Technotise – Edit i ja'.

'Technotise – Edit i ja' je prvi dugometražni animirani film u Srbiji, a priliku da vidite ovo ostvarenje imaćete na otvaranju festivala filma i medija Cinema City, u subotu, 6. juna, u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Rađen u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, 'Technotise – Edit i ja' je produkt četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) kao i autentičnog likovnog izraza samog autora. Estetski uzor filma su japanske anime za koje je karakteristična stilizacija pokreta, odnosno svedena animacija. Stilizacija pokreta, prvobitno nastala iz praktične potrebe za što bržom serijskom izradom za televizijsko emitovanje, vremenom postaje prepoznatljiv manir i zaštitni znak japanskih animiranih filmova.

Likovi filma su antiheroji koje fantastične okolnosti i situacije menjaju i teraju da čine nešto što inače ne bi. Dinamika je postignuta brzom smenom kadrova, naglašenim korišćenjem dekora i ilustrativnim praćenjem monologa, dok interesantan preokret u samoj priči preobražava film iz tragikomedije u fantastiku.

 

U nastavku pogledajte trejler za ovaj film.

 

 

Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 731 732 733 734 735 736 737 738 739 740 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 8079 - 8089 of 9683